Frykter ny nettgigant

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kan bety slutten for Svorka, frykter direktøren.

DEL

TrønderEnergi har flagget en visjon om et midt-norsk nettselskap fra Bindalshorn i nord til Romsdalshorn i sør. Blant selskapene trønderne allerede har signalisert at de ønsker seg inn i giganten er Neas og Istad. Planene er møtt med uro og skepsis i både Nordmøre og Romsdal. Svorka føler seg heller ikke trygge på framtida, skriver driva.no.

Tirsdag inviterer Nordmøre Revisjon og medaktører til kraftkonferansen «Change» i Surnadal. Konferansen blir markedsført som årets møteplass for ledere, styremedlemmer og eiere i midtnorske nettselskap. First House-kollegene Jan Erik Larsen og Bjarne Håkon Hanssen skal være henholdsvis konferansier og innleder på konferansen, dit også lederen av Reitenutvalget, Eivind Reiten, kommer. Den tidligere Sp-statsråden og Hydrosjefen har ledet et ekspertutvalg som olje- og energidepartementet opprettet i fjor. Utvalgets oppgave var å legge fram forslag til hvordan strømnettet kan organiseres bedre. I rapporten som er lagt fram, foreslås det blant annet at nett og kraft skal skilles i ulike selskap.

Svorka-direktør Halvard Fjeldvær og Ola Mørkved Rinnan, som er sjef for kraftgiganten Eidsiva, skal holde innlegg om kraftbransjen sett fra hvert sitt ståsted, skriver Driva. Eidsivasjefen ønsker seg store nettselskap, og støtter blant andre TrønerEnergi sin visjon om å få danne et nettselskap som skal dekke området fra Bindal i Nordland til Rauma i Møre og Romsdal.

Fjeldvær frykter et slikt selskap.

- Jeg vil si det så sterkt at dersom Svorka mister nettdelen mister vi en av de viktigste føttene vi står på. Det kan bety slutten for Svorka. Et stort nettselskap vil blant annet svekke dagens beredskap og leveringssikkerhet i Svorkaområdet, sier Fjeldvær til Driva.

Artikkeltags