Klesbutikk i Kristiansund er klar til å åpne dørene for de evakuerte

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Cubus på Storkaia vil åpne ved behov for å skaffe cruisepassasjerene tørre klær.

DEL

I overkant av 500 passasjerer fra «Viking Sky» kan komme til å bli fraktet til Kristiansund innen evakueringen av cruiseskipet på Hustadvika er over. Mange av passasjerene kan være både våte og kalde etter evakueringen, og ha behov for nytt tøy

Nå spørres det etter klær til de evakuerte og blant dem som har sagt ja til å hjelpe ved behov er butikksjef Trine Skog hos Cubus på Storkaia.

- Dersom det er behov for det er vi selvsagt villige til å åpne butikken - når som helst, bekrefter Skog overfor Tidens Krav.

Hun bekrefter også at forespørselen kom fra Kristiansund kommune.

- Selvsagt sa vi ja, men vi har ikke fått ytterligere tilbakemelding ennå.

- Hvordan forbereder dere dere på en eventuell åpning?

- Vi har sagt at de bare kunne ringe når det måtte være behov, fastslår Skog, som er mer enn klar til å rykke ut i natt.

Lørdag kveld ble det også delt en melding på Facebook fra folk i Fræna. Den lød slik:

Haster!!!!!!!!! Nødhjelp.  Alle som har klær å avse til de rammede i Cruisebåt havariet kan komme å levere på Farstad Omsorgsenter. 
Stemsvegen 13 på Farstad. Røde kors henter klærne der. Vær så snill å del. Tror de ønsket spesielt labber,sokker, bukser og ellers varme klær.

I tråden etterspørres det om steder å levere klær i Kristiansund og Molde, der passasjerene innlosjeres. Svaret er at man har vært i kontakt med Røde Kors i Molde, og det er per nå ikke behov der. I kristiansund har kommunen altså tatt ansvar for dette, og bedt om bistand fra lokalt næringsliv.

Artikkeltags