Framtidsrettet riksvei 70

Utdrag fra Statens vegvesen sin video Rv. 70 Meisingset-Saghøgda - Alternativ 1

Utdrag fra Statens vegvesen sin video Rv. 70 Meisingset-Saghøgda - Alternativ 1

Artikkelen er over 6 år gammel

Formannskapet i Tingvoll har gjort sitt vedtak. Alternativ 1 er den beste løsningen for strekningen mellom Saghøgda og Meisingset.

DEL

Statens vegvesen mener alternativ 1 i reguleringsplanen for riksvei 70 for strekningen Saghøgda-Meisingset, er den mest framtidsrettede løsningen.

Se videoene nederst i artikkelen - der finner du både Saghøgda - Meisingset alternativ 1 og 2.

Planprosjektleder Arne Hamre og assisterende planprosjektleder Anne Lene Helgetun i plan- og prosjekteringsseksjonen, rådet derfor formannskapet i Tingvoll til å velge dette alternativet.

– Formannskapet gjorde et enstemmig vedtak på å gå for alternativ 1. Nå blir det spennende å se hva kommunestyret kommer fram til, sier ordfører Peder Hanem Aasprang.

Den største utfordringen og det største engasjementet har vært vedrørende strekningen Venåssaga-Storbrua ved Hoseth service. Følger kommunestyret rådet fra veivesenet, kommer nyveien til å gå ned mot Hanemsvatnet, passere sør for Malmhaugen og ned ved Myra like før Storbrua.

– All erfaring taler for at det er positivt å få gjennomgangs­trafikk og tungtrafikk bort fra boligkonsentrasjoner. Dette taler for å velge alternativ 1, råder Hamre og Helgetun i oversendelsesbrevet fra veivesenet til Tingvoll kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken