Gå til sidens hovedinnhold

Fra «Krifast» til «Nordmøre»

Artikkelen er over 6 år gammel

Tidligere ville Orkide-flertallet ha et sykehus på Krifast. Nå vil de ha det på Nordmøre.

Det er den nye ordbruken i uttalelsen fattet på Angvik Gamle Handelssted i dag. Bakgrunnen er at Gjemnes kommune har bestemt seg for å gå for Astad i stedet for Høgset som sin foretrukne sykehustomt. Astad ligger ikke ved Krifast, men ligger i likhet med Frei på Nordmøre.

«Kommunene Gjemnes, Kristiansund og Molde legger nå ut konsekvensutredning for lokalisering av nytt felles akuttsykehus for Nordmøre og Romsdal på høring. Om noen uker legger Helse Møre og Romsdal ut utredningen av regionale konsekvenser av sykehusutbyggingen på høring. Orkide og kommunene på Nordmøre vil endelig uttale seg til valg av sjukehustomt når den regionale analysen foreligger. Orkide vil nå bekrefte sin posisjon om at Sjukehuset i Nordmøre og Romsdal må lokaliseres på Nordmøre», heter det i uttalelsen.

«Lokaliseringen av sykehuset må fremme mangfold og balanse i arbeidsmarkedet i Nordmøre og Romsdal og en regionforstørring som skaper vekst og konkurransekraft. Lokaliseringen må sikre beredskapen på land og offshore. En lokalisering mellom Ålesund og Trondheim vil gi tilgang til likeverdige spesialisthelsetjenester til hele befolkningen i regionen og hindre pasientlekkasjer. Realisering av Møreaksen og Halsafjordsambandet peker tydelig på en lokalisering av sykehuset på Nordmøre for å sikre disse hensynene», heter det videre i uttalelsen.

Sunndal er den eneste kommunen på Nordmøre som har reservert seg mot uttalelsen. Her har kommunestyret tidligere gjort et vedtak sammen med Nesset kommune som peker mot en lokalisering på Hjelset.

Orkide har også vedtatt en uttalelse om sykehuskutt som er oversendt Romsdal Regionråd. Som TK omtalte i går har Kristiansunds-ordfører Per Kristian Øyen kontaktet Molde-kollega Torgeir Dahl for å rette en felles front mot Ålesund-kreftene som onsdag sikret flertall for kuttene.

Kommentarer til denne saken