Gå til sidens hovedinnhold

Forsinket svar om asylmottak

Artikkelen er over 7 år gammel

Ingen avgjørelse om asylmottak i Halsa denne uka.

Halsa må smøre seg med tålmodighet før svaret om eventuell etablering av asylmottak kommer.

Utlendingsdirektoratet (UDI) skulle denne uke avgjøre om Link AS får positivt svar på sin søknad om å etablere asylmottak ved Halsa Herregård.

Det rakk aldri UDI Midt-Norge.

Travelt

– Nei, vi har hatt det så travelt at dette må vente til neste uke. Det gjenstår ennå noen avklareringer før vi kan si hvordan dette går, sier Rune Vordahl, regiondirektør i UDI Midt-Norge.

Dersom svaret blir ja, vil det i løpet av desember komme cirka 100 asylsøkere til Halsa. Majoriteten av disse kommer fra Eritrea, og mange av dem er kvinner med og uten barn.

De fleste skal bosettes ved herregården der det med dobbeltrom og andre løsninger er plass til 65. De resterende 35 skal etter planen bosettes rundt om i kommunen. Senere kan det komme ytterligere 35.

Skepsis

På et folkemøte tidligere i høst, uttrykte lokalbefolkningen skepsis til det store antallet. En kommune med cirka 1.500 innbyggere har ikke kapasitet til å ta imot så mange, mente innbyggerne.

Det lyttet ikke politikerne til da de i kommunestyret vedtok en positiv høringsuttalelse til etableringen. Det er UDI som er suverene i valg av plass for etablering av asylmottak i Norge. Verken innbyggerne eller kommunestyret har noe de skal ha sagt i slike saker.

Kommentarer til denne saken