Foreldre vil ha folkeavstemning

Artikkelen er over 12 år gammel

AURE: Ei gruppe foreldre ved Aure barne- og ungdomsskole har gått sammen om en underskriftskampanje for folkeavstemning om valg av målform i skolekretsen.

DEL

Etter kommunesammenslåinga mellom Aure og Tustna ble det nødvendig å avgjøre om skolene skal fortsette med målformen de har i dag, eller om det skal innføres en felles målform for alle skolene i den nye kommunen.

Administrasjonen i Aure kommune har innstilt på at de enkelte skolene i kommunen skal fortsette med den målformen de har.

Bokmål og nynorsk

For skolene på Tustna betyr det å fortsette med bokmål, mens skolene i gamle Aure fortsetter med nynorsk.

– Vi oppdaget at det var uenighet blant foreldre om dette, og mener det bør bli en bred debatt rundt hvilken målform skolen skal ha, sier Pål Myhre.

Nå har foreldregruppa startet en underskriftskampanje med det mål å få en folkeavstemning rundt valg av målform.

– Vi støtter resultatet en folkeavstemning gir, enten det blir nynorsk eller bokmål folket går for. Vi vil ikke slakte verken den ene eller den andre målformen, men ha en god demokratisk prosess. Vi mener det er på tide med en skikkelig debatt, presiserer foreldrene.

Stand

Gruppa har allerede samlet rundt 60 underskrifter. Førstkommende lørdag drar de i gang en skikkelig underskriftskampanje i Aure sentrum, der foreldre på stand informerer om hva underskriftskampanjen går ut på. Det vil også bli lagt ut underskriftslister.

– I selve Aure-kretsen er det 777 som har stemmerett, pluss at det er rundt 176 i Skar krets. Vi håper å oppnå 250 underskrifter, som er det som må til for å få en folkeavstemning, sier foreldrene.

De legger ikke skjul på at de føler seg delvis forbigått når det gjelder valg av målform.

– Vi vet at det har vært demokratiske og riktige prosesser i de aller fleste skolekretsene. Men vi føler at flere må få si sin mening, sier foreldrene.

Artikkeltags