Barnefamilier tar julehandelen fra kjøkkenbordet

På landsbasis er det 33 prosent som tar julehandelen på nettet. Foto: NTB Scanpix

På landsbasis er det 33 prosent som tar julehandelen på nettet. Foto: NTB Scanpix

Artikkelen er over 5 år gammel

Stadig flere handler julegaver på nett, og jo flere barn du har, jo mer sannsynlig er det at julegavene handles online.

DEL

Det viser en undersøkelse fra TNS Gallup for Danske Bank.

- Flere og flere barnefamilier innser at det å løpe heseblesende rundt på et kjøpesenter med ungene sine på slep ikke er oppskriften på god julestemning. Det er ikke overraskende at barnefamilier velger å handle julegaver på nett, sier banksjef  Meier Brevik i Danske Bank i Kristiansund.

Undersøkelsen fra TNS Gallup viser at 55 prosent av familier med tre barn eller flere kommer til å handle julegaver på nett i år. Til sammenlikning vil bare 27 prosent av dem uten barn gjøre det samme.

- Det kan være mye å spare på netthandel, spesielt hvis du gjør litt søk for å finne beste pris. Barnefamilier har oftere strammere budsjetter, sier Brevik.

Menn i førersetet

På landsbasis er det 33 prosent av oss som gjør julegaveinnkjøpene på nett.  36 prosent av mennene som er spurt svarer at de tar shoppingen på nett.  Blant kvinnene er det 30 prosent som svarer det samme.

- Det er fortsatt menn som er mest ivrige på netthandelen, også i julen. Men det er interessant å se at forskjellen mellom menn og kvinner er ikke så stor som den en gang var, sier Brevik 

Artikkeltags