Svorka lanserer tysk smarthusløsning

Hitch styres enkelt gjennom en app på mobilen.

Hitch styres enkelt gjennom en app på mobilen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Energiselskapet Svorka lanserer nå smarthusløsningen: Hitch.

DEL

Energiselskapet Svorka, som har hovedkontor i Surnadal, sier på sine nettsider at de har flere datterselskaper som tilbyr strøm, bredbånds- og TV-løsninger, samt el-installasjon. Nå utvider de horisonten og lanserer smarthusløsningen: Hitch.

Hitch-teknologien kommer som et resultat av et samarbeid med tyske Deutsche Telekom, som allerede operer i sju europeiske land.

Teknologien samler over 100 smartenheter i en app slik at kunder kan styre alt via mobilen. I tillegg kan man personifisere såkalte «situasjoner» i appen, som for eksempel hvis en familie vet de stadig har hektiske morgener, kan smartenhetene innstilles slik at lys slås av, og varmen skrus ned, etter at huset er tømt.

Lavterskel

– Løsningen er enkel og kan brukes av alle, så terskelen for å få et smarthus har aldri vært lavere, sier Janne Rangnes, salgs- og markedssjef i Svorka, i en pressemelding. Hun forteller at Hitch nå kan passe huset mens du er på jobb eller på ferie.

Foto:

Svorka er en av 15 norske kraftselskaper som eier Hitch. De er alle opptatt av energistyring, noe Hitch allerede er i gang med. Alle smartpluggene gir måling av forbruket sånn at brukeren vet hva strømmen går til, og som gir en bevisstgjøring på strømforbruket.

– Sammen med våre partnere vil vi snart lansere nye, spennende muligheter innen energistyring og energibruk. Våre kunder skal alltid ha den mest oppdaterte energistyringen på markedet, sier Espen Hansen, daglig leder i Hitch videre i pressemeldingen.

De fjorten andre eierselskapene er: Andøy kraft, Ballangen Energi, Finnås Kraftlag, Fitjar Kraftlag, Hallingdal Kraftnett, Hammerfest Energi, Hemsedal Energi, Høland og Setskog Energi, Hålogaland Kraft, Nord-Salten Kraft, Rakkestad Energi, Stange Energi, Trollfjord Bredbånd og Årdal Energi.

Artikkeltags