Fnyser av kritikken

Artikkelen er over 7 år gammel

Dordi Skuggevik Tande vurderer å politianmelde formannskapet i Surnadal for ærekrenkelser, trakassering og injurier.

DEL

Det sier Skuggevik Tande til Tidens Krav onsdag, som et svar til formannskapet som i en fellesuttalelse tar avstand fra det årets kleivaprisvinner skriver i et leserbrev i Tidens Krav mandag.

Hun går kraftig til motmæle mot det hun beskriver som kunnskapsløshet fra dumme folk på kommunehuset.

- Angrepene i Oslo var et attentat mot Arbeiderpartiet fordi dette partiet arrogant har oversett motstanden mot deres politikk. At denne mannen som sto bak uhyrlighetene ikke har fått komme verbalt til orde, er årsaken til at han tok bomber og våpen i sine hender, sier Skuggevik Tande.

Hun understreker at hun ikke er rasist, at hun ikke har noe imot muslimer, men er sterk motstander av islam som styresett.

- Jeg har tydeligvis tråkket på Ap med dette. Men slik er det blitt i landet vårt; uten fagbevegelsens og Aps godkjenning, er det ikke lov å mene noe annet enn det de gjør. Det er snart ikke reell ytringsfrihet i landet vårt. Og sann mine ord; om 30 år er det islamske sharialover som styrer landet vårt, sier Skuggevik Tande.

Hun bare fnyser av utspillet fra ordfører Mons Otnes, varaordfører Lars Polden og opposisjonsleder Stig Sæter.

- De har i likhet med resten av det styrende Norge nektet å lytte til kunnskap. De kan ikke oppkaste seg til å bestemme hva andre skal ytre. At de ikke skjemmes! De er direkte dumme og tjukke i hodet sitt og det hele er så latterlig at det er tragisk. Jeg har studert islam i ti år, og har fått inn kritiske leserinnlegg om denne antidemokratiske ideologien i aviser som VG og Aftenposten. Men i lokalavisene Tidens Krav og Driva er det visst bare interessant å skrive om hundelort, sier hun.

Hun vil seriøst vurdere å politianmelde hele formannskapet, spesielt dersom det gås videre i forhold til Kleivaprisen.

- Jeg fikk da vel ikke denne prisen for å holde kjeft? Og bare så det er sagt: Hans Hyldbakk var ikke den mest konforme surnadalingen, sier hun.

Skuggevik Tande reagerer sterkt på at formannskapet i det hele tatt tar seg bryet med å diskutere utspillet hennes på denne måten.

- Nå har det skjedd en grotesk tragedie i landet vårt, noe jeg tar sterkt avstand fra. Jeg forsvarer ikke handlingen gjerningsmannen har utført, naturligvis ikke. Men nå handler det om en ting: hvorfor skjedde det. Og da peker jeg svaret: Fordi det i dette land ikke er akseptabelt å ha to tanker i hodet samtidig, og ikke lov å mene noe annet enn myndighetene med Ap i spissen. Og neste gang er det kanskje muslimene et slikt angrep vil gå utover, sier Skuggevik Tande.

Hun vet nesten ikke om hun skal le eller gråte over det hun oppfatter som kunnskapsløshet.

- Nei, jeg får enten gå i hjemme-eksil her på Glærum eller flytte til utlandet. Her i Norge er det i alle fall så mye mangel på kunnskap. Historien har vist oss at nazismen ble overvunnet, kommunismen likeså. Nå er det islam som står for tur, sier Dordi Skuggevik Tande.

Artikkeltags