I sommer har det vært langt flere flyforsinkelser enn tidligere

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Streik, pilotmangel og dårlig vær har ført til mange flyforsinkelser i sommer. Tall fra Flightstats viser at forsinkelser på Norges fire største flyplasser i juli økte med over 33 prosent sammenliknet med i fjor. Det er flyforsinkelser.no som forteller dette i en pressemelding.

Den største økningen var i Bergen, som sammenliknet med 2017 hadde 44 prosent flere forsinkede fly.

– Det er tydelig at folk reiser mer før, og det er derfor et større press på flyplassene. Alle fly har vært i bruk, og når et fly har blitt kansellert eller forsinket, vil forsinkelsen spre seg til senere avganger og helt andre ruter, sier Line Jensen, PR ansvarlig hos flyforsinkelser.no, i pressemeldingen.

Flyforsinkelser.no, som tilbyr juridisk bistand til forsinkede passasjerer, har selv opplevd vekst i antall nye kunder, med over 150 prosent sammenliknet med sist sommer. Det har økt spesielt med kunder som har reist med SAS, Thomas Cook og Widerøe.

Forsinkede flypassasjerer kan ha rett til erstatning i henhold til EU forordning nr. 261/2004. Kompensasjonen beregnes ut ifra lengden på flyreisen og har beløp på mellom 125 og 600 euro per passasjer.

Artikkeltags