Fredag flyr årets første charter – samtidig åpnes det nye bygget på Kvernberget

Kiosk i avgangslokalet.

Kiosk i avgangslokalet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Når sommerens første charterfly reiser fra Kristiansund til Kreta klokken 22.30 fredag kveld, har passasjerene om bord fått ta i bruk den nye avgangshallen på Kristiansund lufthavn Kvernberget for første gang.

– Etter hektisk aktivitet de siste dagene med stor innsats fra utførende entreprenører har vi gleden av å ønske de første charterturistene velkommen til å ta i bruk den nye avgangshallen på Kvernberget. Vi håper at disse nye og lyse lokalene vil gi de reisende en god start på ferien sin, skriver lufthavnsjef Ola Sandvik i en pressemelding fredag kveld.

– Godt timet

I tilbygget er det nå moderne fasiliteter med taxfree både på avgang og ankomst, kiosk i avgangslokalet og fullverdige fasiliteter for dokumentkontroll.

Det nye tilbygget ligger øst for den «vanlige» avgangshallen for innenlands flytrafikk.

Det nye tilbygget ligger øst for den «vanlige» avgangshallen for innenlands flytrafikk. Foto:

– Utvidelsen var godt timet med tanke på de endrede rammebetingelsene som Avinor har meddelt. I og med at avgangshallen også kan benyttes til reisende innenlands vil det være med på å øke kapasiteten for denne passasjergruppen, skriver Øivind Hoem i Kvernberget Vekst i pressemeldingen.

Chartertilbud

Når det gjelder chartertilbud i sommer er det Apollo som har flygninger til Kreta fra Kristiansund hver fredag i perioden 14. juni til 9. august. Ving flyr fra Kristiansund til Tyrkia fra 24. juni til 5. august, og skal også fly charter til Mallorca i høstferien fra 5. oktober til 12. oktober.

Fredagens avgang til Kreta er fullbooket, og det samme gjelder for avgangen neste fredag. I pressemeldingen opplyses det om at det fortsatt er ledig kapasitet fra 12. juli.

Byggeleder Øyvind Angvik (fra venstre), lufthavnsjef Ola Sandvik og styreleder Øivind Hoem i Kvernberget veks.

Byggeleder Øyvind Angvik (fra venstre), lufthavnsjef Ola Sandvik og styreleder Øivind Hoem i Kvernberget veks. Foto:

– Ving melder også om godt salg med første avgang 24. juni til Tyrkia, men her er det også fortsatt muligheter til å få booket reise. Her gjelder det samme som for Apollos turer til Kreta, de som er tidligst ute med booking vil ha størst valgmulighet når det gjelder område og bosted, skriver Hoem.

Det blir taxfree både på avgang og ankomst.

Det blir taxfree både på avgang og ankomst. Foto:

Artikkeltags