Flytrafikk i fritt fall

Nedgang i trafikken ved Kristiansund lufthavn i februar.

Nedgang i trafikken ved Kristiansund lufthavn i februar.

Artikkelen er over 4 år gammel

Kristiansund lufthavn hadde prosentvis den største trafikknedgangen av alle Avinor sine flyplasser i februar med en nedgang på 12,1 prosent. Bare 23.426 passasjerer benyttet flyplassen sist måned.

DEL

Statistikken viser at det var 19.588 passasjerer som reiste med fly til eller fra Kvernberget i februar. Det er en nedgang på 7,1 prosent fra samme måned i fjor.

Samtidig var det ikke mer enn 3.838 passasjerer som benyttet helikopter fra Kvernberget til og fra oljeinstallasjonene i Norskehavet. Det er 31,1 prosent færre enn for ett år siden.

Les også: Ny flyterminal på Kvernberget kan stå ferdig i 2020

Avinor bekrefter at trenden for offshoretrafikken fortsetter ved de flyplassene som har mye slik trafikk. Eksempelvis er trafikken redusert med 5,5 prosent ved Stavanger lufthavn og 6,9 prosent både Florø lufthavn og Brønnøysund lufthavn. Bergen lufthavn har en pluss på én prosent i totaltrafikken, men en nedgang på 22,9 prosent i offshoretrafikken.

Les også: Tror flyavgiften vil slå hardt ut for Nordmøre

Av de øvrige flyplassene her i fylket hadde også Ålesund lufthavn trafikknedgang i februar, nærmere bestemt med 3,1 prosent. 75.915 passasjerer benyttet flyplassen sist måned.

Her er det direktetrafikken til og fra utlandet som trekker trafikken ned, mens ordinær innenrikstrafikk med rutefly viser pen økning.

Molde lufthavn kan på sin side skilte med intet mindre enn 15,8 prosent økning i trafikken. 39.560 passasjerer reiste til og fra flyplassen på Årø sist måned.

Her er det vekst både i ordinær innenrikstrafikk og ikke minst i direktetrafikken til utlandet som viser pluss på 199 prosent og totalt 4.301 reisende i februar.

Ørsta Volda lufthavn hadde 9.084 reisende i februar, noe som tilsvarer en vekst på 2,3 prosent.

Nasjonale tall viser 3.709.601 passasjerer over Avinors 46 lufthavner i februar. Sammenlignet med februar 2015 økte flytrafikken med totalt 6 prosent.

Du kan selv se på Avinor-statistikken her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken