Vinmonopolet i samtaler med Avinor om å ta over taxfreesalget

Vinmonopolet har vært i samtaler med Avinor om å ta over taxfreehandelen av alkohol på flyplassene.

Vinmonopolet har vært i samtaler med Avinor om å ta over taxfreehandelen av alkohol på flyplassene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I flere måneder har Vinmonopolet hatt samtaler med Avinor om å ta over taxfreehandelen av alkohol på flyplassene.

DEL

Vinmonopolet er optimistisk og tror at prosessen skal lede fram til at det skal overta for dagens aktør, Travel Retail Norway (TRN), når gjeldende konsesjon utløper i 2022, ifølge Aftenposten.

Det er første gang partene er i formelle samtaler om en mulig overtakelse.

–Vi tok initiativet til samtaler med polet etter at Stortinget i forbindelse med statsbudsjettbehandlingen for 2017 ba regjeringen om en utredning om muligheten for at Vinmonopolet overtar. I en slik utredning er det viktig at vi sammen bidrar med fakta og vurderinger, sier konserndirektør for kommunikasjon og marked i Avinor, Egil Thompson.

Både Ap, Sp, KrF og SV har vært positive til at polet skal ta over taxfree-salget. Høyre er imot, mens Frp er imot at Vinmonopolet skal kunne overta salget før avtalen med Travel Retail Norway går ut i 2022.

– Hvis Vinmonopolet vinner en anbudsrunde når konsesjonen med Travel Retail Norway løper ut, er vi ikke imot dette. Det viktigste er at alle aktører i anbudsrunden får like konkurransevilkår, slik at Vinmonopolet ikke forskjellsbehandles, sier Morten Wold, som sitter i helse- og omsorgskomiteen for Frp.

Administrerende direktør Håkon Fjeld-Hansen i Travel Retail Norway mener det vil være en dårlig løsning om staten tar over.

–Vi har drevet taxfree-virksomheten i mange år og tror det vil være fordel for alle med en kommersiell driver. Blir det åpent anbud, skal vi være med i den konkurransen, sier han.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken