... og slik gikk det over Molde

Det ble etter hvert noen potente runder for SAS-maskina som måtte sirkle over Molde. Foto: Flightradar24

Det ble etter hvert noen potente runder for SAS-maskina som måtte sirkle over Molde. Foto: Flightradar24

DEL

Det er ikke bare i Kristiansund det nokså uggne været fredag har gitt utfordringer for dem som sitter bak spakene i fly.

Også i Molde har det vært grått og trist vær og medfølgende ekstrarunder for flyene.

Denne utskriften fra Flightradar24 som vi har fått fra en leser, viser at pilotene som satt i SAS sin Boeing 737 som skulle ha landet på Årø litt før klokka 16.00, måtte ta noen runder over flyplassen. Ruta ble – som en ser – nokså potent etter hvert.

Årsaken var altså lav sikt og værforhld som gjorde at flyet ble lagt inn i et såkalt ventemønster for å se om været bedret seg.

Informasjonssjef: Knut Morten Johansen i SAS.

Informasjonssjef: Knut Morten Johansen i SAS.

Tilfeldig

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen sier til VG at mønsteret er helt tilfeldig og at piloten ikke har lekt seg i luftrommet over Molde.

– Dette er helt fantastisk. Vi får vel anse at det er en pilot som viser begeistring inn mot helgen, sier en lattermild Johansen, til VG.

Det var flygelederne i Avinor som sørget for ventemønsteret.

– Helt tilfeldig med andre ord. Det er luftens trafikkpoliti som legger flyene i disse sløyfene for å ha en sikker luftfart. Flyet måtte til slutt gå til Ålesund hvor passasjerene får bakketransport til Molde, sier Johansen til avisen.

– Man flyr faktisk i sirkel og i sløyfer, som i dette tilfellet blir litt spesielt, sier Johansen, som forsikrer om at dette ikke har noe med arbeidsmiljøet i SAS å gjøre.

Se værmeldingen «

Her finner du våre artikler om været. Trykk knappen for å se værmeldingen for i dag.

Artikkeltags