Fjord 1 cruiset inn på børsen med milliardlast

Fjord1 er fra og med i dag, 15. august, notert på Oslo Børs.

Fjord1 er fra og med i dag, 15. august, notert på Oslo Børs.

Artikkelen er over 2 år gammel

– En historisk dag, sier administrerende direktør, Dagfinn Neteland.

DEL

Fergeselskapet Fjord 1 som i 2016 skysset 20,99 milioner passasjerer, omsatte for 2,38 milliarder kroner samme år, og er verdsatt til 3,4 milliarder kroner, - ble tirsdag morgen notert på hovedindeksen på Oslo Børs.

I en pressemelding fra selskapet og administrerende direktør Dagfinn Neteland, opplyses det at Fjord 1 har vært notert på Merkur Market siden mai, men at de 15. august 2017 gikk på børs klokken 09.

Miljøvennlig

– Det er fleire fordelar med å vere på Oslo Børs, mellom anna større spelerom i kapitalmarknaden. Fjord1 gjennomfører tidenes ferjeløft. Vi er inne i ein periode med store investeringar til nye miljøvennlege fartøy. Når vi skal vere leiande innanfor det grøne skiftet, set det krav til god kapitaltilgang, sier Neteland i pressemeldingen.

Med dagens børsnotering blir Fjord 1 - som har sitt hovedkontor i Florø og har 1.1191 ansatte - det største selskapet i Sogn og Fjordane på Oslo Børs. Havilafjord er i dag majoritetseier i Fjord1 ASA med 51,5 prosent av aksjene. Gjennom eierskapet i et av landets ledende transportselskap, styrker Havila-konsernet posisjonen som en gigant på vestlandskysten.

Gode framtidsutsikter

– For Fjord1 er det viktig å vise at vi er ei god investering for eigarane våre. Drifta og innteninga er stabil og god. Det er eit selskap med lovande framtidsutsikter som kjem på børs, fortsetter Neteland som også lar det dryppe på sine ansatte:
Ledelsen har bestemt at nå som børsnoteringen er et faktum, skal alle ansatte få en aksjegave til en verdi av 10.000 kroner. 

Artikkeltags