Skadene på Tømmervåg fergekai er reparert

På oppdrag fra Statens vegvesen er det nå flere som jobber for å få reparert kjørebrua.

På oppdrag fra Statens vegvesen er det nå flere som jobber for å få reparert kjørebrua. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sambandet vil inntil videre bli trafikkert med ei ferje i kontinuerlig drift - det blir normal rute fra klokken 16.30.

DEL

Arbeidet med ferjekaien på Tømmervåg er ferdigstilt. Sambandet vil inntil videre bli trafikkert med en ferge i kontinuerlig drift. "Stordal" vil returnere fra Sandvika kl. 15.00. Dette betyr at det skal være normal rute fra ca. klokken 16.30.

- Bilferga «Tingvoll» fraktet folk fra Statens vegvesen over til Tømmervåg for å godkjenne reperasjonen, sier regionleder Odd Reidar Ormåsen i Fjord 1.

Kollisjon

Klokka 01.01 natt til onsdag meldte Fjord 1 at A-ruta på strekningen Seivika-Tømmervåg var innstilt på grunn av teknisk problem.

Tidens Krav fikk raskt tips om at ferga kolliderte med fergelemmen sent tirsdag kveld og at fergelemmen er skadet.

Mads Werner Olsen og samboeren var på vei til feriebesøk hos svigerforeldrene sine - og var om bord da ferga kolliderte. Det ble smådramatisk, men de var ikke nervøse.

- Det var rolig sjø og vi var på vei inn mot ferkekaia. Plutselig begynte ferga å tute, for å varsle. Da skjønte vi hva som var i ferd med å skje. Så smalt vi inn i kaia. Men vi ble ikke nervøse og fikk beskjed fra mannskapet om at ferga ville snu den andre enden inn til for å legge til. Det gikk helt fint, sier Olsen.

Dette bildet ble tatt like etter kollisjonen og ferga måtte snu den andre enden til, slik at passasjerene kom seg av.

Dette bildet ble tatt like etter kollisjonen og ferga måtte snu den andre enden til, slik at passasjerene kom seg av. Foto:

 

Fire knop

Uhellet skjedde like før midnatt da «Bjørnsund» var på vei til å legge til ved Tømmervåg fergekai.

– Årsaken var en teknisk feil på framdriftssystemet. Det medførte et mindre sammenstøt med kaia. Vi anslår farten til å være på rundt fire knop, sier regionleder Odd Reidar Ormåsen i Fjord 1.

Sammenstøtet medførte en skade på den ene sylinderen som hever og senker kjørebrua på kaia.

– Skaden gjorde at vi ikke kunne bruke kaia på Tømmervåg før den ble reparert. Ny sylinder ble hentet i Molde i natt, og Statens vegvesen var på plass klokka sju for å starte arbeidet med å bytte den ut, sier Ormåsen til Tidens Krav.

«Bjørnsund» fikk noen skader på fall-lemmen og er kjørt til Kristiansund for reparasjon. Ingen personer ble skadet i sammenstøtet.

Bilferga «Bjørnsund» ligger til kai ved Aibel i Kristiansund.

Bilferga «Bjørnsund», som skulle ha traffikert mellom Seivika og Tømmervåg, ligger til kai i Kristiansund onsdag morgen.

Bilferga «Bjørnsund», som skulle ha traffikert mellom Seivika og Tømmervåg, ligger til kai i Kristiansund onsdag morgen.

Reserveferge

– Det vil ta tid å få reparert skaden på «Bjørnsund», og vi må også kontrollere den tekniske feilen for å være sikker på at dette ikke skjer igjen. Derfor vil vi nå mobilisere «Tingvoll» og få den bemannet slik at den kan komme inn som reserveferge i løpet av formiddagen, sa Ormåsen til Tidens Krav tidligere på dagen.

Ved politiets operasjonssentral får Tidens Krav opplyst at politiet ikke er koblet inn i saken, men bekrefter at de har fått melding om at ferga står stille.

I første omgang var det følgende avganger som ble innstilt: fra Seivika kl. 05.00, Tømmervåg kl. 05.30, Seivika kl. 06.00 og fra Tømmervåg kl. 06.30.

Klokka 06.15 kom en ny melding om at sambandet vil bli trafikkert Seivika-Sandvika. Første avgang klokken 06.30 fra Seivika, med overfartstid på ca. 1 time.

«Stordal» har gått fram og tilbake mellom Seivika og Sandvika i morgentimene.

Tips Oss
TLF: 06501 Epost: redaksjonen SMS/MMS: TKMMS til 2005

Artikkeltags