Fiskesperre til Stortinget

Stortingsrepresentant Oskar Grimstad (t.h.) ble fredag informert av Ola Bræin (til venstre)  og Halvard G. Hagen i Driva elveeigarlag om den sterke lokale motstanden mot fiskesperre i Driva.

Stortingsrepresentant Oskar Grimstad (t.h.) ble fredag informert av Ola Bræin (til venstre) og Halvard G. Hagen i Driva elveeigarlag om den sterke lokale motstanden mot fiskesperre i Driva.

Artikkelen er over 8 år gammel

Fiskesperre i Driva kan bli gjenstand for behandling i Stortinget, til tross for at den nasjonale strategien for gyrobekjempelse er lagt.

DEL

Det kom fram da Fremskrittspartiets representant i Stortingets energi- og miljøkomité, Oskar Grimstad, var på besøk i Sunndal. Han ble orientert om den lokale motstanden mot fiskesperren og den påfølgende kjemiske behandlingen av elva.

– Dette har vært ukjent for oss i komiteen, og dermed sikkert for mange andre, fastslo Grimstad, som møtte Halvard G. Hagen og Ola Bræin fra Sunndal elveeigarlag. Samt partikollega Stig Rune Andreassen.

Hagen kunne fortelle om ei lakseelv som har gått fra en gang å være nummer to i Norge etter Tana, hva oppfisket kvantum angår, til i dag å være ei svært skiftende men likevel attraktiv elv for sportsfiske. Det til tross for parasitten som har bitt seg fast siden tidlig på 70-tallet.

Artikkeltags