Fine og uønskede Skorpa-planer

Artikkelen er over 10 år gammel

De oppmøtte på folkemøtet skrøt av utbyggernes planer. Men de vil ikke ha dem.

DEL

Onsdag kveld arrangerte interessene bak en utbygging på øya Skorpa i Kristiansund folkemøte. Vel 40 møtte, de fleste motstandere av prosjektet.

Folk som bor i området mener beskjedent bebygde Skorpa bør bevares som rekreasjons- og friområde. Deler av det politiske miljøet støtter dette synspunktet, blant annet Venstre-politiker Andreas Sandvik.

– Planene er veldig fine, hvis det skal bygges ut. Men jeg håper det ikke skjer.

Flere i salen ga uttrykk for det samme, at planene til arkitekt Niels Torp var delikate og flotte, men at ønsket om å beholde Skorpa uutbygd var viktigst.

Tilgjengelig

Arkitektfirmaet Niels Torp vant konkurransen med å utforme en utbygging på Skorpa.

– Øya vil bli mer tilgjengelig med en utbygging. Ikke minst for rullestoler og barnevogner, sa Torp.

Arkitekten viste også til eksempler på Sørlandet og i Bohuslän, hvor utbygde øyer er populære og tilgjengelige for allmennheten.

Torps kongstanke for Skorpa er å etablere husklynger, såkalte grender, som ligger tilpasset landskapet, med grønne, åpne glenner imellom.

– Målet er at Skorpa skal bli som en bypark. Bebyggelsen skal ikke flyte inn i hverandre, sa Torp.

Dyr løsning

– Det jeg frykter, er at når dere ikke får solgt nok boliger, så slår dere strek over reguleringsplanen, og bygger fortettet i glennene, sa Andreas Sandvik til utbyggerne.

Prosjektleder Johan Kahrs sa at det ikke er så enkelt.

– Glennen blir stående som LNF-område, og må i så fall reguleres om.

– Når vi bruker mange penger på en arkitektløsning, så er det fordi vi ønsker en så god løsning som mulig, presiserte Vidar Solli hos utbygger KBBL.

Artikkeltags