På kino for å provosere

Wanja Hvitsand kom på kino i dette antrekket for å provosere. Filmen hadde hun ikke store forventninger til.

Wanja Hvitsand kom på kino i dette antrekket for å provosere. Filmen hadde hun ikke store forventninger til.

Artikkelen er over 5 år gammel

Flest fnisedamer på premieren av «Fifty Shades of Grey» fredag kveld, men noen var også til stede for å provosere.

DEL

Billettene til de to første visningene av den erotiske dramafortellingen om Christian Grey og Anastasia Steel ble brått revet bort. Fredag kveld så nærmere 600 personer filmen hos Caroline Kino i Kristiansund.

- Jeg har ikke så mye annet å si enn at filmen var bra. Jeg har ikke lest bøkene, så jeg har ikke så mye å sammenligne med. Men, jeg synes absolutt ikke at det er noen grunn til å ta avstand fra filmen, slik som flere har varslet media om at de kommer til å gjøre, sier Elisabeth Gaarden, som kom til den første visningen med flere venninner.

Med pisk og halsbånd

Kvinnegruppa Ottar mener den romantiserer overgrep og har varslet demonstrasjoner. Wanja Hvitsand kom til kveldens andre visning av filmen sammen med ei venninne. De to hadde kledd seg utfordrende, med både halsbånd, pisk og hendene bundet.

- Når noen mener filmen er provoserende, så ønsker vi å provosere enda mer. Vi er også veldig glade i å kle oss ut, sier Hvitsand.

De har begge lest bøkene. Filmen har de likevel ikke så stor tro på.

- Filmatisk sett har vi ikke så veldig store forventninger. Vi er begge veldig filminteresserte, og setter stor pris på kvalitet. Det tror jeg ikke vi finner her, sier Hvitsand.

Akkurat passe dose sex

Ine Sivertsen, Solveig Gaundal og Caroline Sola likte filmen godt.

- Jeg synes helt klart at boka er best. Slik er det alltid med bøker som filmatiseres. Likevel synes jeg filmen var bra, og at forholdet mellom de to hovedpersonene er godt skildret. Det eneste som er forandret er Mr. Grey sitt sinne. Han er mye mer kontrollerende i boka enn på lerretet, sier Sivertsen.

Gaundal har ikke hatt tro på anmeldelsene hun har lest. Filmen har blitt totalslaktet av anmeldere fra de største mediene.

- Jeg erveldig ofte uenig med anmeldere, og liker stort sett de filmene de slakter. Jeg vet ikke om jeg bør si det høyt, men sånn er det bare. Filmen var bra, og de har fått med de viktigste scenene fra boka.

Når det gjelder erotiske scener, mener jentene at filmen inneholder en akkurat passe dose av dette.

- Jeg var redd for at jeg ikke skulle kjenne igjen det jeg hadde sett for meg da jeg leste bøkene, men det gjorde jeg så absolutt. Omgivelsene, personene og situasjonene var akkurat slik jeg hadde sett for meg, sier Caroline Sola.

Hanen i flokken mindre fornøyd

Mindre fornøyd var Hans-Erik Dahlberg, som hadde blitt dratt med på kino av kjæresten.

- Jeg fikk ikke helt til denne filmen, og synes ikke den er spesielt bra. Jeg ble dratt med hit av kjæresten og noen naboer. Likevel synes jeg det er greit å ha sett filmen som så mange snakker om, sier han.

Les også: Bundet, pisket og elsket (NB: Krever innlogging.)

Artikkeltags