Utleieaktiviteten har gitt selskapet en inntekt på 30 millioner kroner, melder NRK. Fra Samferdselsdepartementet fikk Hurtigruten Group 60.000 kroner i dagbøter da skipene ble tatt ut av tjeneste.

Skipene som ble tatt ut av ordinær tjeneste i ruta langs kysten, ble leid ut som hotellskip for arbeidere på Melkøya utenfor Hammerfest og ved Ormen Lange-anlegget på Aukra.

Det var hurtigrutene «Midnatsol» og «Kong Harald» som ble leid inn til Ormen Lange. De skulle huse opp mot 300 arbeidere skrev NRK i juli 2006.

Samferdselsdepartementet mente Hurtigruten Group brøt hurtigruteavtalen med staten og ga selskapet 60.000 kroner i dagbøter. Avdelingsdirektør Arnfinn Øen i Samferdselsdepartementet innser at dagbøtene ikke sved nok.

– Avtalen vi har om nivået på dagbøter, fanger ikke opp den alternative inntekten som Hurtigruten oppnådde i dette tilfellet, sier Arnfinn Øen til NRK.

– Når man har en avtale, så er det jo underlig at man går fra den avtalen for så å inngå en avtale med en annen, sier Øen som legger til at selskapet har beklaget at dette har skjedd.