Mandag ble det slutt på fergekortene

Oppdateres: Hyppige fergereisende vil bli nødt til å oppdatere fergekortene sine til «AutoPASS-fergekort» eller «AutoPASS-brikke» fra 1. juli. Den gamle billettveska er snart historie.

Oppdateres: Hyppige fergereisende vil bli nødt til å oppdatere fergekortene sine til «AutoPASS-fergekort» eller «AutoPASS-brikke» fra 1. juli. Den gamle billettveska er snart historie. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå virker ikke det gamle fergekortet ditt. Autopass tok over fra 1. juli i Møre og Romsdal.

DEL

Fra og med 1. juli kan man ikke bruke verdikort for å betale fergeturen med. Nå er det Autopass som gjelder, og målet er å innføre en brikke i frontruta, slik det fungerer på mange bomstasjoner.

I mellomtiden kan man bruke Autopass-fergekort.

Har du penger igjen på det gamle verdikortet har du tre år på deg for å få tilbake pengene.

Møre og Romsdal fylkeskommune opplyser at dem som skal ha refundert utestående beløp, kan ta kontakt med mannskapet på fergen som hører til fergeselskapet der du kjøpte verdikortet.

Den nye ordningen med Autopass har tidligere vært kritisert både fra private og politikere.

Les mer her: Frustrert over kvitteringer uten beløp

Særlig idrettslag og transportører har klaget på ordninga, som fører til at de må betale inn større forskudd enn tidligere for å oppnå rabatter.

No skal Statens vegvesen se om det er mulig å gjøre Autopass-fergekortene så like verdikortene som mulig. Rabattene er de samme som tidligere.

– Vi ønsker også at innføringa av brikkebetaling skal skje så fort som mulig, derfor skal Statens vegvesen se på hvordan de kan gjøre det raskere enn planlagt. Samtidig er det viktig at næringstransporten får gode vilkår langs norske veier. Derfor må de få muligheten til å få samme rabatt med mer fleksible betalingsmåter, seier samferdselsminister Jon Georg Dale til NTB.

Artikkeltags