Søndagens Vårsøgprogram hadde det ene høydepunktet etter det andre. Det startet med kirkekonsert i Stangvik, før Surna bedehus på Surnadalsøra var arena for konserten "Sigrid".

Toppkarakter

Vetlesæter Bøe avla sin sangeksamen på konservatoriet i Trondheim tidligere i uka, og noterte toppkarakteren A. Sensoren var så imponert at det ble sagt at hadde det vært mulig å gi en bedre karakter, så ville bøfjordingen fått det.

- Karakteren A betyr mye for meg. På 70 minutter skulle alt avhøres, etter fire års studier, sier Bøe til tk.no

Søndag fylte hun bedhuset til randen da folk strømmet til huset oppe i lia på Surnadalsøra. Og la det med en gang være sagt: konserten er det desiderte høydepunktet for undertegnede, både denne Vårsøghelga og kanskje til og med gjennom hele Vårsøghelgas historie. Det sier litt at man får frysninger i skrotten i det glovarme lokalet. Ikke rart at gratulantene sto i kø etter konserten.

- Det er så artig at folk liker det vi framfører, det betyr mye for meg.

Tar nye steg

Bøe har i flere år vært et supertalent, langt utover det normale. Men spesielt det siste året har hun tatt mange steg.Det fikk publikum til fulle høre søndag, noe de også satte stor pris på med høylydte tilrop og trampeklapp flere ganger. Når hun attpåtil hadde med seg kvaliteter som Trygve Brøske på klaver og Anders Larsen på fiolin, var det så suveren musikk vi fikk høre, at det er nesten ikke til å tro at alle de tre er ektefødte surnadalinger.

- Veldig artig å ha konsert med Trygve og Anders. Trygve er veldig viktig for meg, han kjenner meg godt etter at han har vært min lærer i tre år, sier Bøe.

I slutten av august starter hun på den treårige operaskolen i Stockholm. Bøe legger ikke skjul på at målet er å kunne leve av stemmen sin.

- Det har jeg tenkt. Nå gjelder det å komme med i produksjoner gjennom skolen i Stockholm.