Er dette Midgardsormen?

Midgardsorm?: Bjarne Glåmen og Gjertrud Aasbø smilte til fotografen, men ante lite om hva som befant seg i bakgrunnen da bildet ble tatt. Foto: Nathan Lediard

Midgardsorm?: Bjarne Glåmen og Gjertrud Aasbø smilte til fotografen, men ante lite om hva som befant seg i bakgrunnen da bildet ble tatt. Foto: Nathan Lediard

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er nesten ikke til å tro, men på dette bildet stikker det mange tror er selveste Midgardsormen opp av Megardsvatnet i Halsa akkurat da fotografen knipset 80-åringene.

DEL

Fotograf Nathan Lediard i Surnadal trodde nesten ikke det han så da han framkalte bildet av ekteparet Bjarne Glåmen og Gjertrud Aasbø i Halsa. Han sverger på at bildet ikke er manipulert. I bakgrunnen ser vi Megardsvatnet i Halsa, men det som også vises er det nå alle mener å vite er selveste Midgardsormen.

Lediard trodde det måtte være en nise som viste seg fram, men ble lang i maska da han fikk vite at dette ikke er en fjord, men et ferskvann.

Fotografen tok flere eksponeringer da han fotograferte ekteparet. På to av bildene til høyre for artikkelen er det ingen ormer å se i vannet.

Lenge kjent

Jan Erik Glåmen, sønn til jubilantene på bildet, forklarer hvordan det hele henger sammen.

– For oss som bor her, har det lenge vært kjent at Midgardsormen holder til i dette vannet. Megarden betyr jo det samme; Midgard. Det er mange andre rester fra vikingtid og enda tidligere som bevitner dette i området.

Glåmen sier at Midgardsormen ble veldig synlig da bildeserien fra fotoseansen med Lediard ble vist fram på storskjerm i fjor sommer.

– Vi var aldri i tvil; der har vi Midgardsormen.

For riktig å understreke alvoret i saken, kan Glåmen fortelle at han sammen med Per Anton Vatten nylig åpnet en bensinstasjon i området. Navnet ble naturligvis Midgard Oil.

– Nå utlover vi dusør på 1.000 liter drivstoff til den som kan bevise Midgardsormens eksistens, sier Glåmen.

Selvmordoppdrag

Videre etterlyses personer som kan være med på det som bortimot må beskrives som et selvmordsoppdrag.

– Som kjent fanget Tor med hammeren Midgardsormen med hjelp av et oksehode. Vi må gjøre det samme, og trenger da noen som kan utføre dette oppdraget.

Bildet og fortellingene om Midgardsormen har vært den store snakkisen i Halsa etter at avisa Driva først omtalte saken. Kommunen som har erfaring med andre kjente skapninger som spekkhoggeren Keiko, kan fort finne ut at sjøormen i Megardsvatnet kan bli en ny hit.

– Men seriøst; hva tror dere det på bildet faktisk er...?

– Det er Midgardsormen!, svarer Glåmen.

Artikkeltags