Økte inntekter og overskudd for Equinor

Equinor økte både inntektene og resultatet fra andre kvartal i fjor til samme periode i år.

Equinor økte både inntektene og resultatet fra andre kvartal i fjor til samme periode i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Equinor endte med et resultat før skatt på 3,52 milliarder dollar i andre kvartal. Det er 230 millioner mer enn i samme periode i fjor.

DEL

Overskuddet tilsvarer rundt 28,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

Inntektene til det delstatlige oljeselskapet – som på denne tiden i fjor fortsatt het Statoil – økte med 3,2 milliarder dollar til 18,07 milliarder, viser kvartalstallene som ble lagt fram torsdag morgen.

– Vi skaper verdi ved høyere priser, og leverer solide resultater og kontantstrøm fra driften. Dette kvartalet leverer vi meget sterke resultater fra vår internasjonale virksomhet, mens nye felt, økt vedlikehold og en del kvartalsspesifikke elementer bidrar til noe høyere kostnader på norsk sokkel, sier konsernsjef Eldar Sætre i en pressemelding.

– Dette understreker viktigheten av fortsatt kostnadsfokus i hele organisasjonen. Vi er i rute for å levere på vår guiding til kapitalmarkedet.

Driftsresultatet ble forbedret med nesten 600 millioner dollar, sammenlignet med andre kvartal 2017. I år ga driften et overskudd på 3,84 milliarder dollar.

Det er foreslått å opprettholde utbyttet på 0,23 dollar per aksje for andre kvartal. Utbetalingen vil skje i november, og det er også da selskapet vil kunngjøre hva utbyttet blir i norske kroner.

Artikkeltags