Eide blir med i responssenter: – Vi ser at det bemannes med riktig kompetanse i Kristiansund

Kommunedirektør Per Sverre Ersvik (midten) i Hustadvika, med operatørene Linda Tønder og Ole Kanestrøm ved regionalt responssenter i Kristiansund.

Kommunedirektør Per Sverre Ersvik (midten) i Hustadvika, med operatørene Linda Tønder og Ole Kanestrøm ved regionalt responssenter i Kristiansund. Foto:

Eide kommune har gått inn i vertskommuneavtalen med regionalt responssenter i Kristiansund RRO.

DEL

Eide gjør dermed det samme som Fræna, som har vært kunde i mange år. De to kommunene slår seg sammen til Hustadvika fra nyttår, noe som betyr at nykommunen blir en del av avtalen som har Kristiansund som vertskommune.

Dette kommer fram i en pressemelding fra Kristiansund kommune fredag.

Før Eide gikk inn i samarbeidet, hadde responssenteret 11 andre medlemskommuner på Nordmøre og i Romsdal.

Responssenteret er ifølge Kristiansund kommune «bindeleddet som knytter ny teknologi sammen med den medmenneskelige omsorgstjenesten». Denne uken har operatører og teknisk personell fra responssenteret, samt ansatte i helsetjenesten i Eide kommune, jobbet med den tekniske overføringen av de digitale trygghetsalarmene.

– Vi ser at det bemannes med riktig kompetanse her i Kristiansund. Dette gjør at den første henvendelsen til responssenteret blir håndtert på en god måte. Vi vurderte dette som den beste løsningen for Hustadvika og våre innbyggere, sier Hustadvikas kommunedirektør Per Sverre Ersvik, som tidligere har jobbet som assisterende rådmann i Kristiansund kommune.

Artikkeltags