Tilbake etter fem dager på rømmen

Dette bildet ble tatt minutter etter hjemkomsten 5. januar. På bildet ser vi Goggen sammen med Fjeldset sin samboer Stine Vorpenes Løkseth. Foto: Privat

Dette bildet ble tatt minutter etter hjemkomsten 5. januar. På bildet ser vi Goggen sammen med Fjeldset sin samboer Stine Vorpenes Løkseth. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Han rømte fra nyttårsrakettene og ble sporløst borte. Like plutselig som han forsvant, dukket han opp igjen. Som om ingenting var skjedd.

DEL

Som mange andre forberedte Dan Joachim Fjeldset og familien fjorårets nyttårsfeiring med fyrverkeri. Men ikke alt skulle gå som planlagt nyttårskvelden på Vågbø i Tingvoll.

Naboen startet med fyrverkeriet litt tidligere enn planlagt, og Fjeldset hang seg på med sitt eget fyrverkeri. Det var nok tidspunktet som ble feil.

- Normalt sett starter vi senere på kvelden med fyrverkeriet. Vi vet at Goggen blir nervøs når det smeller som følge av fyrverkeri, og vi bruker å være føre var. Radio, ro og fortrukkede gardiner bruker å hjelpe, sier Fjeldset.

Men denne gangen startet de tidligere, og Goggen befant seg akkurat da i kjelleren. Der har en dør stått på gløtt, og Goggen stakk av da nyttårsrakettene ble fyrt opp.

Leteaksjon

Det ble satt i gang en større leteaksjon. Mange var med for å lete. Facebook ble tatt i bruk.

- Det var ikke slik vi ville at nyttårsaften skulle bli. Goggen er 11 år gammel og er et familiemedlem, sier Fjeldset.

Han innrømmer at han var ganske langt nede da goggen var savnet. Etterlysning i Tidens Krav ble bestilt.

- Goggen har nemlig aldri rømt før. Sannsynligvis har han vært på en lang skogstur eller fjelltur. Ingen av letemannskapene hverken hørte eller så noe til den savnede hunden i det hele tatt. Det er mulig han har tatt inn i et uthus eller en låve om natta, sier Fjeldset.

Tårevått gjensyn

Tirsdag 5. januar klokken 15.30 skjedde det alle håpet på. Overraskelsen ble kanskje like stor som håpet om å finne igjen familiemedlemmet Goggen. Han møtte opp plena ved garasjeporten, som om ingenting var skjedd. Han haltet litt, men det har gått over nå.

- Dette ble en skikkelig opptur. Jeg ble lettere rørt. Neste nyttårsaften skal vi passe bedre på, slik vi alltid gjør, sier Fjeldset.

Artikkeltags