Dyregod-dagane åpnet

Merete Furuberg åpnet årets landbruksmesse på Batnfjordsøra, men tok seg også god tid til å kose med dyrene.

Merete Furuberg åpnet årets landbruksmesse på Batnfjordsøra, men tok seg også god tid til å kose med dyrene.

Artikkelen er over 5 år gammel

I tre hele dager til ende vil det myldre av dyr, unger, messeselgere, kaninhoppere og drenger på Batnfjordsøra. For nå er det dyregoddager.

DEL

Merete Furuberg, leder av Norsk Bonde- og Småbrukarlag, åpnet Dyregod-dagane, den femte messa i rekken, og hun var selvfølgelig opptatt av landbrukets kår og utvikling i Norge.

– Vi er i befolkningens og klimaendringenes tid, og vi har gått oss bort i oljetåka. Slike arrangement som Dyregod-dagane er med og vekker opp folk, sa Furuberg.

Det handler også om levende bygder og kulturlandskap. Det budskapet sørget hun for at de 400 tiendeklassingene som startet skoledagen på messa også fikk med seg.

Hun tok også opp spørsmålet om hva slags matproduksjon vi skal ha i framtida.

– Det gror igjen, og småbruk legges ned. Vi kunne produsert mye kraftfor selv, men det aller mest effektive er at dyra går ute og beiter. Vi kunne doblet bruken av beite i utmark og tjent milliarder av kroner på det, var budskapet hennes.

Dyregod-dagane ble også i år velsignet med steikende sol fra blå himmel, og da smiler både store og små fra øre til øre. Slik var det i dag på åpningsdagen, og messegeneral Asbjørn Undlien krysser fingrene for at finværet vil fortsette, og kanskje bringe 15.000 til Batnfjordsøra også i år.

– Vi vil at enda flere skal trives her. Her knytter vi nærere kontakt mellom dyr og ungdom, mellom byfolk og bygdefolk, og det er et mål for oss at de besøkende skal dra hjem rikere på opplevelser, sa Undlien.

Artikkeltags