Nå åpner sommerfjellet

Nå åpner turistforeningen hyttene for sesongen. Bildet er tatt ved Rauhelleren på Hardangervidda.

Nå åpner turistforeningen hyttene for sesongen. Bildet er tatt ved Rauhelleren på Hardangervidda. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 29. juni markerer DNT at de betjente hyttene åpner for sommersesongen. Det er snøfritt og flotte forhold for vandring de fleste steder.

DEL

Men Turistforeningen oppfordrer alle til å sjekke forholdene og planlegge godt i forkant.

– Nå har hyttevertskap hatt en velfortjent pause og hyttene har fått en overhaling, så alt er klart for innrykk av vandrere. Sommer er høysesong for turgåing blant nordmenn, og vi kan forsikre om at det er nok av muligheter til vakre fjellturer allerede i helgen, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT i en pressemelding.

Norgesferie på flere 

Turistforeningen viser til en fersk undersøkelse fra Virke, som viser at færre planlegger sommerferie i utlandet i år, og at flere ferierer i hjemlandet. Det er i tråd med trenden DNT også ser:  

– Vi forventer et fortsatt godt besøk på stiene og hyttene våre i sommer. Stadig flere får øynene opp for hvor mange muligheter som finnes i Norge. Det, kombinert med en stadig økende klimabevissthet, tror vi gjør at flere legger en større del av ferien i nærområdet og i eget land, sier Klarp Solvang.  

Dag Terje Klarp Solvang er generalsekretær i DNT.

Dag Terje Klarp Solvang er generalsekretær i DNT. Foto:

Grønt og sommerlig


De som lengter etter fjellheimen bør reise nå. Det er bart og sommerlig i de fleste fjellområdene. Det finnes snø på de høyeste toppene, men det smelter fort. 

– Juni er praktfull til fjells med kontrasten av blomstrende og irrgrønne daler og snø på toppene. Dette er også en tid da de fleste fremdeles jobber, og dermed er det mindre trafikk på stiene. Dersom det frister med rolige dager i fjellsko er dette helt klart et godt tidspunkt å sjekke inn i fjellheimen på, sier generalsekretæren i pressemeldingen. 

Pakk Fjellvettet i sekken 

Selv på sommeren kan det både snø og sludde i høyfjellet, og der det har smeltet, vil det være vått. Ta høyde for dette under turplanleggingen – og pakkingen, oppfordrer generalsekretæren:  

– Tar du hensyn til vær, føre og egen turerfaring, ligger alt til rette for store naturopplevelser i sommer. Såpass tidlig i sesongen kan du måtte vade enkelte steder, så husk høye fjellstøvler og gamasjer, så holder du deg tørr, sier Klarp Solvang. 

Artikkeltags