- De som er litt overvektige, er egentlig de friskeste

Sentrale damer: Leder i Valsøyfjord sanitetsforening Martha Vike Sæther (f.v.), forebyggingsrådgiver/psykolog Grethe Bøe Snoen, leder i Halsa sanitetsforening Marit Halse og Olaug Olsen, som ledet det hele, fikk til en trivelig kveld.

Sentrale damer: Leder i Valsøyfjord sanitetsforening Martha Vike Sæther (f.v.), forebyggingsrådgiver/psykolog Grethe Bøe Snoen, leder i Halsa sanitetsforening Marit Halse og Olaug Olsen, som ledet det hele, fikk til en trivelig kveld.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mange av skjønnhetsidealene er 20 prosent under normalvekt, sa psykolog Grethe Bøe Snoen på foredrag i Halsa.

DEL

I anledning Sanitetens uke inviterte Valsøyfjord sanitetsforening og Halsa sanitetsforening til hyggekveld torsdag. De frammøtte i en fullsatt kinosal fikk høre fin musikk av fire unge dyktige utøvere og det tankevekkende foredraget «Barns påvirkning av mediesamfunnet» av forebyggingsrådgiver/psykolog Grethe Bøe Snoen.

Hun har mange års erfaring med å jobbe med barn og ungdom.

- De skjønnhetsidealene som media skaper, gjør at mange unge jenter er misfornøyde med sin egen kropp. Jeg bruker å si til dem som kommer til meg, og ikke er fornøyd: «Du skulle visst hvor fin du er», fortalte hun.

Dårlig selvfølelse

I fjor var 17 prosent av kvinnene misfornøyde med seg selv, noe som gir en dårlig selvfølelse. En slik følelse gir depresjon. Mange av de idealene som er fremme i media, er 20 prosent under normalvekt, og disse er egentlig «syke». Det er de som er litt overvektige, som er de friskeste, mente Snoen.

Selv om de unge er dyktige både på skolen og i annet, gjør et slikt skjønnhetspress at de blir oppgitt, og sinte på seg selv. De vil gjerne være perfekte på alle måter.

- Det er et mål å prøve å snu denne trenden, som gjør at de unge blir deprimerte, sa Grethe Bøe Snoen, som fikk velfortjente blomster for sitt foredrag.

Les også: - Vanvittig kroppspress blant jenter i Kristiansund

Les også: Ber andre jenter være åpne om sine problemer

- Viktig arbeid

Etter en kaffepause var det mannekengoppvisning ved firmaet INC i Surnadal.

De to lederne i sanitetsforeningene i Halsa, Marit Halse og Martha Vike Sæther, vil nå at de unge damene i Halsa også skal bli mer aktive.

- Vi synes arbeidet vi gjør er viktig for bygda vår. For å føre dette videre er vi avhengige av rekruttering fra yngre krefter. Vår tanke er å starte en yngresforening/klubb i Halsa. Denne skal da arbeide selvstendig med en eller flere saker de er interessert i, og som ligger innenfor Norske Kvinners Sanitetsforenings strategiske plan. «Sammen mot vold» og «Skjønnhetstyranniet», er to viktige temaer framover nå, fortalte Marta Vike Sæther.

Artikkeltags