– Vandalisme! Vi har ingen mistenkte, men det er synd at ungdom ikke har annet å gjøre enn dette, fortviler Aksel Fjerstad, inspektør ved Dalebrekka skole. Vi tror bestemt at det verken er russ eller elever ved skolen som står bak dette, presiserer han.

Det var natt til søndag at taggere gikk til aksjon ved Dalabrekka skole. To inngangspartier har fått store skader. I tillegg har sju vinduer og en vegg blitt åsted for tagging. Siden en slags logo er tagget, kan det tyde på at en gjeng står bak.

Flere steder

Samme logo og den gule malingen er også funnet på ei boligblokk i Brinchmannsveien, bekrefter Kristian Gundersen ved politiet.

– Vi har ingen mistenkte i saken, legger han til.

En bil skal også være tilgriset av den samme gule malingen, men dette kan ikke politiet bekrefte siden de ikke har mottatt noen anmeldelse.

– Vi har prøvd å fjerne malingen, men siden hærverket er utført på pleksiglass, er det vanskelig å få av. Må vi skifte rutene, kan dette bli snakk om store kostnader, sukker Fjerstad. Det er viktig at vi får fjernet malingen raskt, så ikke skolen blir arena for mer tagging, legger han til.

Lenge siden

Dalabrekka skole har ikke hatt noe særlig problem med sånn type hærverk tidligere. Minst fem år har gått siden sist skolen var utsatt for noe lignende. Også elevene på skolen er sjokkerte over taggingen.

– Dette er utrolig dårlig gjort. Det blir ikke så veldig trivelig å oppholde seg i skolegården nå, sier en opprørt Sindre Krane Olsen, 11 år og elev ved skolen.

Dalebrekka skole ønsker å anmelde saken og har allerede kontaktet politiet.

– En formell anmeldelse vil komme fra rådmannen senere, sier Bjørn Elgsaas spesialkonsulent ved utviklingsseksjonen i kommunen.