«Astor» avslutter cruisesesongen

Mandag kommer årets siste cruiseskip til Kristiansund. MS «Astor», med kapasitet til 578 passasjerer, avslutter cruisesesongen.

Mandag kommer årets siste cruiseskip til Kristiansund. MS «Astor», med kapasitet til 578 passasjerer, avslutter cruisesesongen.

DEL

Mandag kommer årets siste cruiseskip til Kristiansund. MS «Astor», med kapasitet til 578 passasjerer, klapper til Storkaia klokka 08.00 og blir liggende til 15.30.

Det er bare fire uker siden 176,5 meter lange .«Astor» sist var innom Kristiansund.

I løpet av cruiset med tema nordlys, skal turistene besøke Olden, Kristiansund, Alta, Nordkapp, Tromsø, Åndalsnes og Bergen, før cruiset avsluttes i Hamburg. Gjestene om bord er hovedsakelig tysktalende.

Dette kommer fram i en pressemelding fra Kristiansund og Nordmøre Havn.

– Som vanlig er det mange som har forhåndskjøpt utflukt til Atlanterhavsveien. Seks busser skal utover til Averøya i løpet av formiddagen, og mange kombinerer med enten Kvernes stavkirke, Håholmen eller marmorgruvene Bergtatt i Eide. Det ligger også an til to grupper på byvandring med besøk på Mellemværftet, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn i pressemeldingen.

Nytt anløp i februar

I løpet av 2019 har Kristiansund og Nordmøre Havn tatt imot 12 cruiseskip til Kristiansund og ett til Smøla.

To planlagte anløp til Kristiansund ble kansellert på grunn av dårlig vær, og tre anløp ble kansellert på grunn av forsinket leveranse av nye cruiseskip.

– Cruisesesongen 2020 starter allerede i første halvdel av februar. Da anløper «Black Watch» fra Fred. Olsen Cruises. Til sammen 22 cruiseskip har foreløpig meldt sin ankomst til Kristiansund i 2020, sier Indergaard.


Artikkeltags