Årets nest siste cruise-besøk på mandag

«Marco Polo» har vært innom Kristiansund flere ganger. Her fra 2017.

«Marco Polo» har vært innom Kristiansund flere ganger. Her fra 2017.

«Marco Polo» har besøkt Kristiansund flere ganger, og kommer neste uke med briter om bord.

DEL

Nærmere 800 passasjer er om bord, de fleste briter. Ifølge planen vil cruiseskipet «Marco Polo» ligge i kai mellom klokken 09.00 og 15.00 på mandag, før det fortsetter reisen mot Nord-Norge.

Ifølge en pressemelding fra Kristiansund og Nordmøre Havn, står det at over en tredjedel av passasjerene hadde forhåndsbestilt seg tur til Atlanterhavsveien, før skipet forlot London på torsdag.

– Det blir en del busser utover til Averøya i løpet av formiddagen. De fleste velger å kombinere Atlanterhavsveien med enten Håholmen, Bergtatt eller Kvernes stavkirke. Det er positivt med spredning til ulike aktører, slik at flere kan ta del i verdiskapingen fra cruiseturismen, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i pressemeldingen.

I løpet av det 13 netter lange cruiset ut fra Tilbury (London), skal skipet også besøke Olden, Alta, Honningsvåg, Tromsø, Narvik og Bergen.

«Marco Polo» opereres av britiske Cruise & Maritime Voyages. Skipet ble bygget i 1965 og restaurert i 1993. Kapasiteten er 800 passasjerer. Skipet er 176 meter og 22.000 bruttotonn.

Artikkeltags