Convention er i gang

Ramona Wenaas (nærmest) fra Tustna og Lena Aasgård og Anne Malen Samuelsson fra Kristiansund er på plass med datamaskinene sine.

Ramona Wenaas (nærmest) fra Tustna og Lena Aasgård og Anne Malen Samuelsson fra Kristiansund er på plass med datamaskinene sine.

Artikkelen er over 11 år gammel

Nå i ettermiddag åpnet datatreffet Convention i Kristiansund. Vel tusen datainteresserte skal høyreklikke seg gjennom fem døgn i Braatthallen.

DEL

Av ERIC B. UTHEIM

– Jeg var med i fjor, og det var ikke tvil om at jeg skulle være med i år heller, sier Simon Roksvåg (14) fra Kristiansund, en av de første som logget opp PC-en sin i Bratthallen nå i kveld.

Klokken 17.00 ble dørene åpnet. Convention 2007 startet, og ungdom fra alle kanter av landet bar datamaskinene sine inn i Braatthallen.

Med soveposer, godstoler og selvfølgelig PC-ene sine, stod folk i kø for å slippe inn. Mange vil tilbringe omtrent alle døgnets timer i Braatthallen de neste fem dagene.

Fol fra hele landet kommer

– Vi samler folk fra Svolvær i nord til Østlandet i sør, sier primus motor Alf Helge Fevåg.

– Det er mest herifra selvsagt. Det er ikke bare spillinteresserte og datafolk som kommer, men også annen ungdom som stikker innom for den sosiale biten. Dette handler ikke bare om data, men også konkurranser og underholdning. Vi har over 30 ulike underholdningsinnslag fram til vi slutter klokken 14.00 på tirsdag.

Blant annet arrangeres det to konkurranser i det populære dataspillet Counter Strike. Førstepremien er på 45.000 kroner.

Convention har stayerevne

Convention har sitt utspring i filmklubben i Kristiansund, og startet med vel 60 deltakere i 1995. Siden har det bare vokst og vokst og vokst. I fjor deltok 762 personer.

Over 100 funksjonærer. Mange lånt inn fra byens databedrifter, er med og arrangerer begivenheten.

– Vi har hatt stayerevne. Det er derfor vi har blitt så store. Vi har holdt på i mange år, og har skapt oss et bra navn, mene Fevåg om årsaken til at Convention i Kristiansund har blitt så stort og landskjent.

Les mer om, og se flere bilder fra åpningen av Convention, i lørdagens papirutgave av Tidens Krav.

Artikkeltags