Byr på matfag fra høsten 2011

Gleder seg: Faglærer Dina Gaupseth (til venstre), rektor Bjørn Johannessen og fagkoordinator Gunhild Bergem gleder seg til nytt tilbud fra høsten 2011.

Gleder seg: Faglærer Dina Gaupseth (til venstre), rektor Bjørn Johannessen og fagkoordinator Gunhild Bergem gleder seg til nytt tilbud fra høsten 2011.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I flere år har bedrifter på Nordmøre som jobber med mat, forgjeves søkt etter lærlinger. Nå starter Kristiansund videregående skole matfaglinje fra høsten 2011.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Rektor Bjørn Johannessen vil bruke av skolens eget budsjett for å finansiere det nye tilbudet.

– Jeg ser for meg et samarbeid hvor skolen står for den teoretiske delen og næringslivet tar seg av praksisen, sier Bjørn Johannessen.

Hvor mye det nye tilbudet vil koste, har ikke rektoren regnet ut ennå.

– Skolen må selvfølgelig prioritere innenfor skolens økonomiske rammer, men så lenge det er nok praksisplasser til elevene, er ikke dette noe problem. Om vi har hatt mulighet til det, hadde tilbudet vært på plass allerede til høsten i år. Men vi må planlegge å gjøre tilbudet kjent først. Derfor venter vi til høsten 2011.

Velger bort

I dag må elever som ønsker å utdanne seg som bakere, konditorer, pølsemakere og slaktere reise ut av byen. Nærmeste utdanningssted er Ørskog videregående skole.

– Av erfaring vet vi at elever som er ferdig med første året på restaurant- og matfaglinjen her ved skolen, søker seg til kokk- og servitørlinjen i stedet for matfaglinjen på andre året, sier fagkoordinator Gunhild Bergem ved Kristiansund videregående skole.

– Årsaken er at de ikke ønsker å flytte til Ørskog. De vil heller være i Kristiansund, selv om de da må velge en annen linje enn de først hadde tenkt. Får vi en matfaglinje i Kristiansund, vil flere søke seg til denne.

Stort behov

Kristiansund videregående skole fikk for tre år siden avslag på søknaden om en matfaglinje ved skolen.

– Behovet for en slik linje er stor på Nordmøre, mener faglærer Dina Gaupseth.

– Det viser interessen fra næringslivet, som skriker etter lærlinger. Når vi får etablert matfaglinjen i Kristiansund, tror jeg at mange ungdommer vil satse på en yrkeskarriere som bakere, konditorer eller pølsemakere.

Artikkeltags