Ønsker seg pengestøtte til jul

- Vi har laget en enkel løsning der de som støtter oss får et diplom de kan ha på veggen, sier Anja Solvik i Bunadsgeriljaen.

- Vi har laget en enkel løsning der de som støtter oss får et diplom de kan ha på veggen, sier Anja Solvik i Bunadsgeriljaen.

– Det koster å kjempe for fødetilbudet. Selv om vi hittil har fått nesten 1 million fra medlemmene, må vi nå be om støtte fra også næringslivet, sier geriljaleder Anja Solvik.

DEL

Det er særlig den høye reiseaktiviteten som koster penger. I enkelte perioder har Solvik og andre geriljamedlemmer nærmest reist i skytteltrafikk mellom Kristiansund, Oslo og Ålesund.

– Jeg har jobbet siden 1. april uten lønn. Det nyvalgte styret har vedtatt at vi skal ha en daglig leder, og de har pekt på meg. Det er også mulig at vi må kjøpe ut flere. I tillegg ønsker vi å arrangere flere møter som det på Quality Hotel Grand Kristiansund sist lørdag, men alt dette koster penger, sier Solvik.

Vi treffer henne på hovedkontoret i Kristiansund. Her har de brukt 50.000 kroner for å få på plass et tilfredsstillende bad og toalett.

– Vi har også vurdert medlemskontingent, men det er noe styret må avgjøre, sier Solvik.

Næringslivet

Nå når det nærmer seg jul, håper Bunadsgeriljaen på økonomisk støtte fra næringslivet.

– Vi har laget en enkel løsning der de som støtter oss får et diplom de kan ha på veggen. Minstebeløpene er på henholdsvis 2.500 kroner og 5.000 kroner, men det er selvsagt anledning til å betale mer. Vi har også laget et julebrev som bedrifter kan kjøpe for å gi til kunder aller ansatte, sier Solvik, som oppfordrer interesserte til å ta kontakt med henne eller å avlegge hovedkontoret på Kongens Plass et besøk.

Målet er klart

Solvik håper bidragene fra næringslivet skal skape et godt økonomisk fundament for neste år.

– Vi jobber for å holde fødeavdelingen åpen, samt å få fødselsomsorgen i Norge på rett kurs. For å få til en forandring, må vi ha økonomisk frihet, sier Solvik.

Bunadsgeriljaen er registrert i Brønnøysund og har ifølge Solvik, alt det formelle på plass.

– Alt vi gjør er svært gjennomsiktig, sier Solvik, som samtidig benytter anledningen til å takke for all støtten de allerede har fått.

Artikkeltags