Her frir Øyvind på 25 meters dyp utenfor Averøya

UNDERVANNSKYSS: Her på 25 meters dyp ved vraket av båten «Fisk» frir Øyvind Eriksen Sæther til sin Aiza Marrie Alvarado. Resultatet ble som ønsket.

UNDERVANNSKYSS: Her på 25 meters dyp ved vraket av båten «Fisk» frir Øyvind Eriksen Sæther til sin Aiza Marrie Alvarado. Resultatet ble som ønsket. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Han klarte å holde den egentlige grunnen til dykkerturen hemmelig for sin utkårede.

DEL

Øyvind Eriksen Sæther hadde lenge gått med planer om å fri. Planene involverte venner, et båtvrak på 25 meters dyp, god planlegging og selvsagt strengt hemmelighold.

– Jeg hadde sett meg ut en lokasjon i sjøen utenfor Gullsettholmen ved Kvernes på Averøya. Mange av vennene mine visste om planene og var veldig ivrige på å bli med under vann. Jeg klarte å holde dette helt hemmelig for Aiza.

Dette på tross av at han holdt på å røpe hele opplegget da de begge satt ved datamaskinen.

– Jeg skulle vise henne noe helt annet, men så dukket det plutselig opp en melding fra gullsmeden. Heldigvis visste hun ikke hva vi snakket om. Derfor var hun helt blank da turen endelig kom, sier Sæther til Tidens Krav.

Været var ikke det aller beste, så han måtte godsnakke lenge med henne for at hun skulle bli med på dykkerturen. På forhånd hadde han laget en banner der han hadde skrevet will you marry me? Aiza Marrie Alvarado er filippinsk, så det går i engelsk. Men banneret fungerte ikke helt som det skulle.

– Det var meningen det skulle flyte oppover. Det gjorde den ikke, så det ble ikke helt suksess. Men alle jenter forstår hva som er i ferd med å skje når en mann går ned på knær, sier han.

På sandbunnen blant sjøstjerner og småfisk gikk han ned på knær i full dykkerdrakt. På 25 meters dyp. Han innrømmer at han var spent da øyeblikket kom.

– Vi brukte litt tid, så de fem undervannsfotografene som allerede var på plass i dypet, var på vei opp igjen da vi kom svømmende.

Men det hele fikk en lykkelig slutt.

– Det var høy puls i halsen og en stor lettelse. Man tar ikke slike sjanser uten å vite svaret. Det ble ønsket resultat, sier Sæther.

En utlånsring var også med ned i dypet. De forsøkte å få den på fingeren, men det gikk ikke.

– Hun sa ja?

– Det ble et nikk først og så ga hun OK-symbolet.

Deretter svømte de hånd i hånd opp til dykkerbåten, før de tok turen hjem.

– Hun begynte på høygir å planlegge bryllupet. Det blir i løpet av sensommeren, sier Sæther.

Aiza og Øyvind hånd i hånd etter frieriet.

Aiza og Øyvind hånd i hånd etter frieriet. Foto:

Bryllup under vann?

Sæther vil takke alle som var med på å gjøre dagen spesiell.

– Det har haglet inn med gratulasjoner fra fjern og nær, noe som er dypt verdsatt, Jeg har til og med blitt tilbudt sponsing av ny dykkerdrakt om vi skulle holde selve bryllupet under vann også, men jeg tror ikke det er så lett å finne en prest som er med på den. Dessuten vil Aiza gjerne bruke kjole.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken