Dette skjedde i natt: To omkom i boligbranner

Det brant natt til søndag i tre boliger i Lier i Buskerud.

Det brant natt til søndag i tre boliger i Lier i Buskerud. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 12. mai.

DEL

To personer omkom i branner

To personer er funnet omkommet etter at tre boliger tok fyr i Lier i Buskerud natt til søndag.

– Brannvesenet har søkt gjennom bygget og funnet to personer som er omkommet, bekrefter operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til NTB. Han ønsker ikke å gå ut med kjønn eller alder på dem.

Tre skadd i ulykke

Tre tenåringer ble kjørt til akuttmottaket etter en trafikkulykke i Skien natt til søndag. Tre andre som befant seg i bilen, er kjørt til legevakt for sjekk. Skadeomfanget er ukjent.

Føreren, som er blant dem som behandles ved akuttmottaket, har erkjent at han kjørte i alkoholpåvirket tilstand og har samtykket til førerkortbeslag.

Pris til Dagsrevyen

Dagsrevyen fikk Gullrutens hederspris under utdelingen i Grieghallen i Bergen lørdag kveld, hvor 10 av 18 priser gikk til NRK.

Av prisutdeler Dan Børge Akerø ble Dagsrevyen beskrevet som en bauta i det norske medielandskapet. Dagsrevyen-programleder Nina Owing benyttet sjansen til å takke seerne.

Pride på Cuba

Cubanske LGBT-aktivister trosset lørdag regjeringen og arrangerte Pride-parade mot homofobi. Over 100 cubanere med regnbueflagg marsjerte i Havanna mens de ropte «lenge leve et mangfoldig Cuba».

Aktivistene rakk knapt å marsjere en kilometer fra Havannas store park Parque Central ned mot havnefronten, før de ble stoppet av politistyrker.

Røykutvikling

Et leilighetsbygg i Brønnøysund i Nordland er røykskadd etter en kraftig røykutvikling natt til søndag. Boligens åtte beboere er sendt til legevakt for sjekk.

Klokken 2.20 var det kontroll på situasjonen, men bygget er skadd og det jobbes med å finne et alternativt bosted for de involverte, opplyser Nordland politidistrikt på Twitter.

Artikkeltags