Brann i Kristiansund: – Kontroll på alle beboerne

Det brenner ved Johan P. Clausens gate i Kristiansund tirsdag formiddag.

Det brenner ved Johan P. Clausens gate i Kristiansund tirsdag formiddag. Foto:

Det har gått bra med alle som bor i åttemannsboligen hvor det brøt ut brann tirsdag.

DEL

Klokken 08.50 tirsdag formiddag brøt det ut brann i en åttemannsbolig i Tollåsenga på Kirklandet i Kristiansund.

En drøy halvtime senere var det kontroll på alle som bor i bygningen.

– Det er kontroll på alle beboerne. Så det er ikke fare for liv – huset er gjennomsøkt. I oppgangen hvor det brant bor det fire personer, og alle er gjort rede for. Tilsynelatende er det ingen som er skadd, men én person er sendt til helsepersonell for en sjekk, sier Leif Ragnar Hoseth, politiets innsatsleder på stedet.

Fullt utviklet brann

110-sentralen i Møre og Romsdal opplyste tidlig at det var en fullt utviklet brann i 2. etasje. Brannvesenet ba om at publikum holdt seg unna stedet, samt at naboer lukket dører og vinduer.

Det var først rundt klokken 10.15 det var kontroll på brannen, og brannvesenet kunne gå over til etterslokking. Dette fordi det i lang tid var fare for at brannen skulle smitte opp til loftsetasjen.

Det ble vurdert evakuering av nabobyggene, men dette trengtes ikke. Det holdt med at naboene lukket vinduene.

Nødetatene kom til stedet i 9-tiden tirsdag.

Nødetatene kom til stedet i 9-tiden tirsdag. Foto:

Åttemannsboligen ble ferdig renovert for fem år siden i forbindelse med totalrenoveringen av Tollåsenga.

Røykdykkere

Tidens Kravs reporter på stedet forteller at politiet har sperret av området og etablerte en sone hvor de skal ta ut folk. Ingen beboere slapp inn i bygget som står ved siden av mens politiet jobbet med å få oversikt over situasjonen.

Det ble observert flammer og røyk fra bygget i Tollåsenga tirsdag formiddag. Nødetatene fikk etter hvert kontroll på alle beboerne.

Det ble observert flammer og røyk fra bygget i Tollåsenga tirsdag formiddag. Nødetatene fikk etter hvert kontroll på alle beboerne. Foto:

Brannvesenet var raskt inne med røykdykkere i bygget. TKs reporter observerte i 09.30-tiden brannkonstabler i vinduet til leiligheten som er hardest rammet av brannen. Brannvesenet har også arbeidet med stigebil ved bygningen.

– Vi har opprettet et senter for de evakuerte i Tempo-kjelleren. Der har vi et kriseteam og personell fra psykisk helsevern. Nå jobber vi med å finne boalternativer for dem som bor i den delen av huset det brant i, forteller kommunikasjonssjef i Kristiansund kommune, Tore Lyngvær.

Artikkeltags