Gå til sidens hovedinnhold

«Brandal» satt inn på Halsafjorden

Artikkelen er over 9 år gammel

I dag har Fjord1 satt inn bilferga «Brandal» på Halsafjorden. Den avløser den atskillig mindre bilferga «Tingvoll» som satte igjen 3.300 personbilenheter i første halvdel av mai.

Det betyr at kapasiteten på hver avgang økes med 17 biler ettersom «Brandal» tar 52 biler mot «Tingvoll» som bare har kapasitet til 35 biler.

Verkstedopphold

Fergebyttet som ble gjennomført klokka 09.00 i dag, ble aktualisert etter at Tidens Krav i forrige uke skrev at antall gjenstående biler mellom Halsa og Kanestraum har eksplodert.

Det skjedde etter at Fjord1 ved månedsskiftet satte inn 35-bilersferga «Tingvoll» mens 87-bilersferga «Rauma» ble sendt på verksted for årlig service.

Dette oppholdet skulle egentlig bare være på 14 dager, men er forlenget til fire uker. «Rauma» vil tidligst bli ferdig på verksted 29. mai.

3.300 gjenstående

Tall som Tidens Krav innhentet, viste at «Tingvoll» fram til 16. mai hadde satt igjen intet mindre enn 2.500 kjøretøy.

Siden det er en relativt stor andel tungtrafikk i dette sambandet, viser en omregning at det dreide seg om 3.300 gjenstående personbilenheter.

Den andre ferga i sambandet, «Romsdal», og som er søsterskip av «Rauma», tar også 87 biler når hengedekket benyttes, og 73 biler når hengedekket ikke benyttes.

Pengekrangel

Fjord1 har tillatt bruk av hengedekket mens «Rauma» er på verksted, men tillater ellers ikke de to fergene å bruke dette fordi Statens vegvesen ikke vil imøtekomme et krav om ekstra betaling.

Les: Utnytter ikke plassen og Kan bruke hengedekk

Fjord1 mener om to 70-bilersferger blir dekket av «Rauma» og «Romsdal» uten at hengedekket benyttes.

Nykaia snart klar

Ellers rapporteres det at arbeidet med den nye fergekaia på Halsa nå er inne i sluttfasen.

Eksakt dato for når den tas i bruk, er foreløpig ikke klar. Bl.a. gjenstår det å støpe ferdig enkelte søyler på nykaia.