Bomstopp-datoen er klar

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter åtte år og fire måneder med bompenger, skal innkrevingen på Imarsundsambandet stoppes. Sjekk datoen her.

DEL

Bomstasjonen skal fjernes og det blir gratis for trafikantene 15. juni neste år. Det er to år tidligere enn planlagt da sambandet ble bygd.

Innkrevingen startet 1. februar 2007 og skulle vare i 10 år og fire måneder. Takket være større trafikk og dermed høyere inntekter enn forutsatt, kan innkrevingen stoppes etter åtte år og fire måneder.

– Dette er likevel et halvt år senere enn styret tidligere har flagget. Vi hadde håpet å stenge bomstasjonen til jul i år, men slik gikk det dessverre ikke, sier styreleder Hans G. Lauritzen i bompengeselskapet Imarfinans AS.

Han og styret er likevel strålende godt fornøyd med at bompengeinnkrevingen kan avsluttes to år før tida. Det var på et styremøte i Kristiansund i dag at styret fastsatte avviklingsdatoen.

– Det har vært en utfordrende øvelse å beregne sluttidspunktet da dette prosjektet er det første i landet hvor anlegget ikke er nedbetalt når bompengeperioden er over, sier Lauritzen.

Det er fergeavløsningsmidlene som skal ta over resten av nedbetalingen de neste åtte årene. I sum vil selskapet ha ei restgjeld på om lag 100 millioner når bommen rives og trafikantene kan kjøre gratis.

Artikkeltags