Dette skjedde i natt

Tusenvis samlet seg søndag til demonstrasjoner flere steder i Helsingfors før toppmøtet mellom USAs og Russlands president, Donald Trump og Vladimir Putin.

Tusenvis samlet seg søndag til demonstrasjoner flere steder i Helsingfors før toppmøtet mellom USAs og Russlands president, Donald Trump og Vladimir Putin. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 16 juli.

Tusenvis demonstrerte i Helsingfors før toppmøte 

Tusenvis samlet seg søndag til demonstrasjoner flere steder i Helsingfors før toppmøtet mellom USAs og Russlands president, Donald Trump og Vladimir Putin.

Demonstrantene hadde plakater med budskap om fred og menneskerettigheter. Noen bannere var rettet direkte mot Trump, mens noen demonstranter veivet homoflagget i protest mot det de mener er homofobiske lover og holdninger i Russland.

Kvinne fikk stein i hodet i slåsskamp

En kvinne fikk en stein i hodet i en slåsskamp med en annen kvinne på Grønlands Torg i Oslo natt til mandag. Det var flere personer til stede og hissig stemning da politiet kom til stedet.

Skadeomfanget er ikke kjent, men politiet opplyser at kvinnen mistet bevisstheten flere ganger. Hun fikk behandling på stedet av ambulansepersonell og ble kjørt til legevakten med mulig hodeskade.

Kinas økonomiske vekst stagnerer noe

Veksten i den kinesiske økonomien avtar noe fra årets første til andre kvartal, fra 6,8 til 6,7 prosent. Ifølge talsmann for det nasjonale statistikkbyrået i Kina, Mao Shengyong, står Kina overfor en ekstremt kompleks situasjon ute og hjemme.

Myndighetene i Kina har hatt som mål at økonomien skal vokse med rundt 6,5 prosent i 2018, selv med handelskrig med USA.

To skadd i ny brann

To personer er sendt til sykehus med brannskader på beina etter en brann i et anneks tilknyttet en hytte på Holmsbu i Hurum i Buskerud natt til mandag.

Det brenner fremdeles godt flere steder i Sør-Norge. Mandag settes Heimevernet inn i Bykle i Aust-Agder for å avlaste slitne brannmannskaper.

Målløst oppgjør mellom LAFC og Portland Timbers

Adama Diomande hadde farligste sjanse for Los Angeles FC i 0-0-hjemmekampen mot Portland Timbers søndag.

Timbers hadde overtaket, men i 31. minutt var den tidligere Stabæk-spilleren nære å gi Los Angeles-laget ledelsen da han strakte seg akkurat langt nok til å rekke en presis pasning fra Moutinho. Portlands keeper Jeff Attinella reagerte kjapt og holdt ballen unna nettmaskene.

Artikkeltags