Enstemmig vedtatt: Denne rause familien fortjente en pris

Juryleder  Randi Vetleseter Bøe (til venstre) deler ut Trollbakkprisen 2018 - som i år er et diplom og plommetre - til familien Garthe på Settem: Far Ingebrigt og mor Maria med barna Fredrik og Mathilde.

Juryleder Randi Vetleseter Bøe (til venstre) deler ut Trollbakkprisen 2018 - som i år er et diplom og plommetre - til familien Garthe på Settem: Far Ingebrigt og mor Maria med barna Fredrik og Mathilde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trollbakkprisen 2018 gikk til familien Garthe.

DEL

Etter et initiativ av Bøfjorden Historielag ble Trollbakkprisen til for 10 år siden. Bygdeprisen er ment som en påskjønnelse for de mange som bidrar med en ekstra innsats for folket og bygda si.

I år som de foregående årene ble prisen - som ifølge juryen «har mest symbolsk verdi (den består av et diplom og en liten personlig gave» - delt ut under 17. maifesten i Bøfjorden. Trollbakkprisen 2018 gikk til familien Garthe på Settem gård, og ble utdelt av juryleder Randi Vetleseter Bøe. Etter sigende i pressemeldingen utløste overrekkelsen spontan og langvarig applaus, og den ble «tydelig sett pris på av en fullsatt sal på nasjonaldagen». I år var gaven et lite plommetre.

– Garden Settem manglar slett ikkje tre. Men kanskje veks det ikkje plommer i all skogen på garden? sa Bøe.

I juryens begrunnelse stod det følgende å lese:

«For 2018 har ein einstemmig jury bestemt at prisen skal gå til ein familie som har gjort mykje for Bøfjord-samfunnet. Gjennom fleire generasjonar har det særprega denne familien å stille seg positiv til fellesprosjekt for folket i bygda. Det gjeld tomtegrunn til skytebane, fotballbane, grendahus, småbåthamn, fritidsområde som Mjøksanden, bueskyttarløype og sykkelbane. Ikkje minst vil juryen framheve at familien har stilt ei rekkje slike område til disposisjon for bygdefolket utan tanke på eiga kommersiell forteneste. Familien har endatil i stor grad stilt på dugnad med arbeidskraft og eigne maskiner. Med si rause haldning til det som gagnar og gleder folket har årets prisvinnar gjort Bøfjorden til ei god bygd å bu i».

Artikkeltags