Gå til sidens hovedinnhold

Bli tunneltester

Artikkelen er over 12 år gammel

Du kan bli en av de første til å kjøre tunnelen mellom Kristiansund og Averøy. Statens vegvesen ønsker minimum 25 bilister til å prøvekjøre tunnelen.

Litt over klokka 13:00 torsdag 19. mars smalt salva som førte til gjennomslag på den 5.727 meter lange tunnelen. Første spadetak ble tatt 15. august 2006 da man begynte med skogrydding på averøysiden. I underkant av en måned senere, 14. september samme år, smalt den første salva. Arbeidet gikk som på skinner med svært god framdrift, fram til 29. februar i fjor. Da gikk raset som har ført til at prosjektet er forsinket med nærmere ett år.

– Det var helt nødvendig at vi tok de forholdsregler vi gjorde, da raset gikk, sier prosjektleder Halgeir Brudseth i Statens vegvesen.

Klart

Nå nærmer han og resten av anleggsgjengen seg innspurten. For mens raset forsinket selve tunneldrivingen, ble annet arbeid som kunne gjøres der tunnelen var sprengt ut, framskyndet. Nå nærmer det seg det punkt at man kan begynne å prøvekjøre tunnelen, og til det ønsker Brudeseth seg hjelp fra vanlige bilister.

– Grunnen til at vi gjør dette, er all oppmerksomheten det har vært rundt denne tunneldrivingen. SMS-spalten i Tidens Krav har jevnlig inneholdt påstander som vi bevisst har unnlatt å kommentere. Nå ønsker vi å la vanlige folk prøvekjøre tunnelen, slik at de ved selvsyn kan konstatere at dette er en trygg og moderne tunnel, sier Brudeseth.

Lys

Enkelte har fryktet at Atlanterhavstunnelen skal bli et nytt «svart hull» slik Freifjordtunnelen ble etter at takplatene ble fjernet for flere år siden.

– Atlanterhavstunnelen kan ikke sammenlignes med Freifjordtunnelen slik den fremstår i dag. Tunnelen til Averøy tilfredsstiller de aller siste krav til belysning. Det vil derfor være en både tørr, lys og tiltalende tunnel som venter bilistene, sier Brudeseth.

Han må ha minimum ha 25 bilister til å prøvekjøre veien.

– Det vil gjøre det mulig for oss å teste alt fra belysning til viftesystem og alarmanlegg, sier Brudeseth.

Påske

Han regner med at de første tunneltesterne kan slippes til rett etter påske.

– Vi skal jobbe hele påska, og vil da ha mye på plass. Før de slipper til, skal vi ha en samling der vi går gjennom prosjektet. Deretter er det klart for prøvetur, sier Brudeseth.

De som er interessert, kan ta kontakt direkte med anleggsledelsen som holder til ved tunnelinnslaget på Hagelin eller på Averøy.

– Vi regner med stor interesse, så her gjelder det å være tidlig ut, avslutter Brudeseth.

PS: Det er 1. april i dag!