Ble båret i land på Færøyene

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Etter 19 døgn ved årene i den 20 fot store nordmørsgeita, rodde de to hardhausene Olav Lie Gundersen og Tommy Skeide i land på Færøyene grytidlig i morges.

DEL

De nådde land ved 04-tiden, og ble møtt av fotografer og TV-team i båt som fulgte tøffingene de siste åretakene inn til Porkeri på Suderøy.

Møringene på sin side fyrte av et par nødraketter i pur begeistring over å ha nådd målet etter å ha rodd 420 sjømil som loggen viste.

På kaia ventet en hærskare av folk som ville gratulere, ha autografer, ta bilder og klappe nordmennene på ryggen.

Færingen til Øystein Ormbostad på Tustna, bygd av kjenner Jon Godal, ble løftet på land med utstyr og det hele, satt på henger som skulle frakte en fremragende farkost til Thorshavn og titusener ventende og olsokfeirende færøyinger.

– Vi fikk en rørende mottakelse, forteller Gundersen da Tidens Krav fikk kontakt med de to på ferga på vei til hovedstaden i formiddag. Da hadde de to fått tatt en etterlengtet dusj, et godt måltid og ei pils.

– Det var sterkt å nå land, forteller Gundersen, som verket i rygg og fingrer og var sår i baken etter mange tøffe dager og netter med sterk strøm og vind imot.

– De to har gjort en idrettsbragd folk ikke skjønner rekkevidden av, er kommentaren fra en glad og stolt båteier Ormbostad på Tustna.

Sammen med mange andre har han fulgt ferden dag for dag på hjemmesiden til våghalsene.

Og hjemme på Averøy kan familien endelig pustet lettet ut.

Artikkeltags