Derfor kjører brøytebilene i 40 km/t

Brøytebilene har en viktig jobb å gjøre på veiene – og for å gjøre den ordentlig må de holde seg under en viss hastighet.

Brøytebilene har en viktig jobb å gjøre på veiene – og for å gjøre den ordentlig må de holde seg under en viss hastighet. Foto:

Av

Det har sin naturlige forklaring.

DEL

Når det først snør litt skikkelig, så hører også brøytebiler med.

Disse er jo ikke racerbiler, akkurat. Men det har sin helt naturlige forklaring at det går heller sakte. Det har ikke så mye å gjøre med at selve brøytebilen er stor og tung, og derfor ikke klarer å kjøre fortere. Det handler rett og slett om gjøre jobben grundig.

– Ikke fortere enn 40 km/t

Statens vegvesen i Sør-Trøndelag har gjort noen tester, som beviser at det å brøyte skikkelig, krever at en holder seg under en viss fart.

– Brøytebilene som jobber for oss, skal ikke kjøre fortere enn 40 km/t når de brøyter, skriver de på sin Facebook-side.

Årsaken er rett og slett at brøyting i 40 km/t gir best resultater. Noe du kan se selv, i bildet under:

Her ser du hvorfor brøytebilene til Statens vegvesen i Sør-Trøndelag ikke skal kjøre fortere enn 40 km/t når de brøyter.

Her ser du hvorfor brøytebilene til Statens vegvesen i Sør-Trøndelag ikke skal kjøre fortere enn 40 km/t når de brøyter. Foto:

Lite å hente på å kjøre forbi

– Ved høyere hastigheter blir ikke skjæret liggende nede på veien og det blir liggende mye snø igjen. Det kan være noe å tenke på neste gang du kjører bak en brøytebil, står det videre på Facebook-siden.

Statens vegvesen minner også om at det er lite tid å spare på å kjøre forbi, og at du kan utsette deg selv og andre for fare på vanskelig føre.

Artikkeltags