Folkefest da kongeparet ankom Bryggen i Bergen

Det norske kongeparets 25-årsjubileum. Folkefest på Bryggen i Bergen lørdag formiddag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det norske kongeparets 25-årsjubileum. Folkefest på Bryggen i Bergen lørdag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Buekorps, folkedans, skuespillere på stylter og trekkspillmusikk møtte det jubileumsreisende kongeparet da kongeskipet la til kai i Bergen.

DEL

Kong Harald og dronning Sonja er på en ti dager lang jubileumsreise langs kysten for å markere sine 25 år på tronen. Med kongeskipet Norge har de på sin reise fra Tromsø stoppet i Bodø og Trondheim. Nå har turen kommet til Bergen, og også kronprinsparet er med.

Kongeskipet ankom Vestlandets hovedstad lørdag formiddag, og kongefamilien ble mottatt av fylkesmann Lars Sponheim, ordfører Marte Mjøs Persen og politimester Kaare Songstad, skriver Bergensavisen.

Hele Bergen sentrum var stengt for trafikk i forbindelse med besøket, slik at folkefesten minst mulig skulle bli forstyrret av andre enn et folkehav.

De kongelige og publikum kunne nyte innslag som gjenspeiler bergensk historie og tradisjoner, som for eksempel Dræggens Buekorps.

Men det var også lagt vekt på det moderne og framtidsrettede Bergen, som fotballtriksere og cheerleading.

Det norske kongeparets 25-årsjubileum. Kong Harald (t.h.) og kronprinsesse Mette-Marit følger med på cheerleading under folkefesten på Bryggen i Bergen lørdag formiddag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det norske kongeparets 25-årsjubileum. Kong Harald (t.h.) og kronprinsesse Mette-Marit følger med på cheerleading under folkefesten på Bryggen i Bergen lørdag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Når kongeparet er ferdig med besøket i Bergen, går turen videre til Stavanger.

Artikkeltags