Ber for bygdas vordende mødre

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

SURNADAL: De tre fremste kvinnelige politikerne på indre Nordmøre reagerer sterkt på at tilbudet ved fødeavdelinga i Orkdal kan bli redusert.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I et åpent brev til Helse Midt-Norge ber de om at hensynet til vordende mødre teller mer enn en slunken lommebok etter utbyggingen av nye St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Tilbudet for gravide og fødende blir sterkt redusert med planene om sommerstenging av fødeavdelingen i Orkdal, skriver Jenny Klinge, Margrete Seter og Hanne Tove Nerbu Baalsrud fra henholdsvis Surnadal, Halsa og Rindal.

– Enda mer urovekkende er at fødeavdelinga kan bli redusert til ei fødestue uten lege. Vi oppmoder derfor helseforetaket om å opprette tilbudet med ei komplett fødeavdeling i Orkdal, da dette er svært viktig for kvinnene i vårt distrikt.

Møte i kveld

I kveld skal styret på St. Olavs Hospital behandle de to forslagene fra sykehusdirektør Gunnar Bovim om fødeavdelingens framtid.

Jordmødrene har uttalt at de ikke ønsker å jobbe på en fødestue uten lege, da de mener dette er et uforsvarlig tilbud til de fødende.

Dersom St. Olavs Hospital går for å redusere fødeavdelingen til en fødestue, vil nok styret i Helse Midt-Norge måtte ta stilling til dette på et senere tidspunkt.

– Jeg vil ikke uttale meg om denne saken på nåværende tidspunkt, sier styreleder Kolbjørn Almlid til Tidens Krav.

Artikkeltags