Vil hedre gode kystkommuner og deler ut prisen «Årets båtkommune»

Juryen: Fra venstre Vetle Børresen (VB media), Geir Giæver (KNBF), Thor Messel (Kystverket) og Erik Brauner (Norboat). Geir Vareberg (Telenor kystradio) er ikke med på bildet.

Juryen: Fra venstre Vetle Børresen (VB media), Geir Giæver (KNBF), Thor Messel (Kystverket) og Erik Brauner (Norboat). Geir Vareberg (Telenor kystradio) er ikke med på bildet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) ønsker økt fokus på hva kommunene gjør for å tilrettelegge for båtlivet, og deler ut prisen for «Årets båtkommune» andre året på rad.

DEL

I fjor gikk Kristiansand kommune seirende ut av konkurransen om utmerkelsen, der en jury har vurdert kystkommuner i hele Norge.

Mye har skjedd på ett år, og nå deles prisen nok en gang ut til en kommune som har utmerket seg i arbeidet for å tilrettelegge for fritidsbåtliv. En rekke kommuner på Nordmøre burde vært aktuelle som kandidater i så måte.

Faktorer som gjestehavnfasiliteter, opplags- og havneplasser, miljøarbeid og samhandling med båtforeninger skal ligge til grunn for prisen. KNBF håper at prisen kan føre til økt fokus på et godt båtliv over hele landet.

Juryen består av Geir Giæver (KNBF), Thor Messel (Kystverket), Vetle Børresen (VB media), Erik Brauner (Norboat) og Geir Vareberg (Telenor kystradio),

Prisen for Årets båtkommune 2018 kåres under båtmessen Sjøen for Alle - lørdag 17. mars i 2018 - og deles ut av KNBF og Båtens Verden. Undersøkelsen vil bli sendt ut i løpet av februar til alle kystkommuner.

I fjor gikk altyså prisen til Kristiansand, der ordfører Harald Furre og leder for bygg- og eiendomsavdelingen, Per-Christian Nygård, tok imot prisen. Nygård utrykker at prisen har vært viktig for Kristiansand som kommune.

«Et symbol på satsing og godt arbeid, og det er ingen tvil om at det har blitt enklere for administrasjonen å få gjennomslag politisk, og at fritidsbåt absolutt er på agendaen her i kommunen. Vi ønsker å stadig forbedre oss. Kommunene har derfor kjøpt opp nye friområder/øyer i skjærgården som nå skal tilrettelegges i 2018. Her vil båtfolket kunne glede seg over nye brygger og sanitæranlegg», forteller han.

Artikkeltags