Med nordmørsbunaden på døpte tv-kjendisen nye redningsbåter

Gudmødrene Helene Olafsen og Åsne Havnelid åpnet hver sin sjampanjeflaske under dåpen på Aker Brygge fredag.

Gudmødrene Helene Olafsen og Åsne Havnelid åpnet hver sin sjampanjeflaske under dåpen på Aker Brygge fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Redningsselskapet døpte sine to nyeste redningsbåter «Norsk Tipping I og II» på Aker Brygge fredag.

DEL

Senkveld-programleder og tidligere snøbrettkjører Helene Olafsen var gudmor og kunne sprette sjampanjen ved kaia.

– Dette har vært en fantastisk dag for alle oss som ønsker å bidra til en tryggere kyst! Jeg er takknemlig og stolt over å kunne døpe denne redningsbåten, sa Olafsen i etterkant av dåpen, ifølge en pressemelding fra Redningsselskapet.

De to redningsbåtene er 7,9 meter x 2,7 meter og er de første av sin type nye fartøyer. De har fått sine navn på grunn av den økonomiske støtten som gis av Norsk Tipping. I 2018 bidro spilleoverskuddet med 155 millioner kroner, som utgjør 24 prosent av Redningsselskapets driftsinntekter.

Adm. dir. i Norsk Tipping Åsne Havnelid (fra venstre) var gudmor sammen med programleder og snowboard-profil Helene Olafsen (midten). Til høyre president i Redningsselskapet, Nicolai Jarlsby.

Adm. dir. i Norsk Tipping Åsne Havnelid (fra venstre) var gudmor sammen med programleder og snowboard-profil Helene Olafsen (midten). Til høyre president i Redningsselskapet, Nicolai Jarlsby. Foto:

Helene Olafsen stilte i sin nordmørsbunad i finværet i Oslo sentrum. TV-kjendisens mormor er fra Frei, og Olafsen har tidligere brukt nordmørsbunaden sin til å markere støtte til Bunadsgeriljaen.

Helene Olafsen stilte i nordmørsbunaden.

Helene Olafsen stilte i nordmørsbunaden. Foto:

Artikkeltags