- Jeg tror vi kommer til å ha mange ansatte også i framtiden

PÅ HJEMMEBANE: Adm.dir. Snorre Storset i Nordea Norge har besøkt Kristiansund. Til høyre banksjef Johan Aas i Nordea Kristiansund.

PÅ HJEMMEBANE: Adm.dir. Snorre Storset i Nordea Norge har besøkt Kristiansund. Til høyre banksjef Johan Aas i Nordea Kristiansund.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens DNB-sjef Rune Bjerke tror antall ansatte vil være halvert i løpet av fem år, mener Norges-sjef Snorre Storset i Nordea at de vil ha mange ansatte også i framtiden.

DEL

Storset (44) som er født og oppvokst i Tingvollvågen, besøkte Kristiansund onsdag og torsdag. På programmet sto både kundetreff, besøk hos Vestbase og møte med de ansatte.

På kundetreffet onsdag kveld brukte han store deler av sin tilmålte tid til å snakke om digitalisering og om hva det vil bety for både kunder og ansatte.

– Vi må forenkle måten vi tenker på og være mer fleksible. Stadig flere kunder vil ha svar nå. Det har de blitt vant til fra andre bransjer. De vil ikke avtale et møte med sin rådgiver om ei uke, sier Storset.

Nordea er Nordens største finanshus med totalt 30.000 ansatte. Hver tiende befinner seg i Norge.

– Vår infrastruktur er utdatert i forhold til å møte de utfordringer digitaliseringen gir. Vi investerer derfor milliardbeløp de kommende årene for å få en framtidsrettet løsning. Det innebærer at vi bytter ut alle systemer som har med lån, kontoer og betalingsplattformer å gjøre, sier Storset.

Kometkarriere

Etter gymnaset på Tingvoll dro Storset til Norges Handelshøyskole i Bergen. Deretter kom han inn i Storebrand som trainee. I 2010 ble han administrerende direktør i Storebrand i Sverige og Handelsbanken Liv.

Storset startet i Nordea i 2010 som leder av fondsvirksomheten. I 2012 ble han utnevnt til leder av Nordea Life & Pensions, og i 2015 ble han utnevnt til medlem av konsernledelsen og nestleder for det Nordea kaller Wealth Management. (spare- og investeringsområdet)

For litt over ett år siden overtok han etter Gunn Wærsted som ny administrerende direktør i Nordea Norge og fikk ansvaret for å lede hele Nordeas spare- og investeringsområde.

– Jeg har alltid jobbet innen finans, og det var også det jeg studerte i Bergen, sier Storset.

Nordvestlandet

Nordea har en sterk markedsposisjon på Nordvestlandet.

– Vi har tre ganger så høy markedsandel her i forhold til snittet i Norge, sier Storset.

Adm.dir. Odd Einar Folland i Sparebank1 Nordvest har uttrykt bekymring for at banker trapper ned sin virksomhet på Nordmøre. Danske Bank er avviklet, og DNB har flyttet sin næringsavdeling til Molde.

– Jeg tror vi kommer til å ha mange ansatte også i framtiden. Roboter vil overta standardiserte arbeidsoppgaver, men de gjør bare det de får beskjed om. Mennesker er sosiale skapninger som vil skape noe sammen. Det som kan skje når mennesker møtes, kan aldri erstattes av roboter.

– Hva med avdelingen i Kristiansund?

– Det at vi er til stede er viktig. Det handler om å være synlig, sier Storset.

Kulturforskjeller

Storset bodde 15 år i Stockholm før han flyttet hjem da han fikk toppjobben i Nordea Norge.

– Den kanskje største forskjellen på svenske og norske privatkunder er at i Sverige har man en lang tradisjon for å spare i fond og aksjer. Nesten alle har en eller annen form for fondssparing. I Norge har man tradisjonelt spart i eiendom og i bank, sier Storset.

Det finnes også andre forskjeller.

– Sverige er en industrinasjon. Der er man vant til å planlegge flere år framover og er veldig gode på struktur.

– Og på privaten?

– De er nok litt mer formelle. Du kan ikke stikke innom på en kopp kaffe uten å avtalt det på forhånd, slik vi gjør her i landet, sier Storset.

– Hva slags råd vil du gi til unge i etableringsfasen?

– Akkurat det, skal man være varsom med uten at man kjenner konkret til den enkelte kunde og deres situasjon. Men et generelt råd vil være å spare slik at man har en buffer til uforutsette utgifter eller en renteøkning. I dag har vi en historisk lav rente, men det vil ikke vare til evig tid. Det må man ta høyde for, sier Storset.

Selv om han vokste opp rett bak Sortdal hotell, er han sjelden tilbake i hjembygda.

– Familien har flyttet. Foreldrene mine har en leilighet i Trondheim som de bruker når de ikke er i Spania. Der bor også min bror, sier Storset.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken